Gratis ontdekkingsgidsje voor kinderen in skigebied La Bresse

Persbericht geplaatst door Frans Bureau voor Toerisme op 02-12-2011
Gratis ontdekkingsgidsje voor kinderen in skigebied La Bresse

Het skioord La Bresse mag vanaf dit wintersportseizoen het label “Famille Plus Montagnes” dragen. La Bresse is een skigebied in de Vogezen, dat ligt in het Noordoosten van Frankrijk. Het label hebben zij te danken aan de gezinsvriendelijke activiteiten en de komst van de nieuwe kinderopvang.

Nieuwe kinderpiste
Het skigebied Hohneck is vernieuwd met een ludieke kinderpiste Opoualand. Deze piste heeft de Yeti Opual als thema, de mascotte van het skigebied. Kinderen krijgen een ontdekkings- en actiegidsje over de bergen, waarin ze de avonturen van Yeti Opoual kunnen volgen. Dit boekje is gratis te verkrijgen bij het VVV kantoor van La Bresse. De toegang voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar is gratis.

Skiles en kinderopvang
Aan de voet van het skigebied bij de sneeuwtuin is sinds kort een gloednieuwe kinderopvang geopend. Kinderen vanaf 18 maanden tot en met 5 jaar kunnen hier terecht. Daarnaast is het voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar ook mogelijk om skiles en opvang te combineren.

Wandelen met cross country kinderwagens
In het skigebied La Bresse-Lispach ligt een prachtig uitgezette wandelpiste. De wandeling is in totaal 5 kilometer lang met een hoogteverschil van 900 meter. Het is hier veilig wandelen, want dit gebied staat onder controle van de EHBO dienst. Door de leuke cross country wandelwagens is deze tocht ook geschikt voor de aller kleinsten.

Tochten in een ossenslee
De boerderij van boer Jean-Michel Curien is zeker een bezoekje waard. Hij organiseert onder andere tochten van ongeveer een uur in een ossenslee. Onderweg geeft hij enthousiast uitleg over de prachtige omgeving van de Vogezen. Ook geeft hij zijn gasten graag een rondleiding door zijn munsterkaasmakerij.

Voor meer informatie over wintersporten in de Vogezen zie www.toerisme-lorraine.euof bekijk het persdossiers.

Noot voor de redactie – niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persafdeling van

Atout France

Bianca Koning, persattaché social media of Martine Jongbloed, PR Manager

Tel. 020 53 53 012

@: bianca.koning@franceguide.comof martine.jongbloed@franceguide.com

Gegevens voor publicatie

Frans Bureau voor Toerisme

Tel. 0900-1122332 (€ 0,15/min.)

@:info.nl@franceguide.com
Internetsite:www.franceguide.com/nl