Grote capaciteit en snelle transmissie in dataverkeer gewenst

Persbericht geplaatst door La-fashionista op 02-08-2012

Wireless netwerken sterk in opmars bij de CT-Groep

Bij uitbreiding of renovatie van netwerkbekabeling wordt steeds vaker gekozen voor een wireless netwerk. Met name de vraag naar hogere overdrachtsnelheden en transmissie van grotere bestanden leidt tot de keuze voor wireless. Bovendien biedt een draadloos netwerk aanvullende communicatiemogelijkheden voor spraak en dataverkeer. Als specialist in ontwerp, aanleg en renovatie van multimedia infrastructuren merkt de CT-Groep een sterke toename in populariteit van wireless netwerken.

Bedrijven en organisaties stellen steeds hogere eisen aan hun ICT-infrastructuur. Niet alleen de snelheid van overdracht van steeds grotere databestanden, maar ook de wens om niet meer locatiegebonden te zijn voor computergebruik en telefonie speelt een steeds grotere rol. Daarom wordt bij renovatie of uitbreiding van netwerken steeds vaker gekozen voor een WLAN netwerk.

Enkele zeer actuele toepassingsmogelijkheden van wireless netwerken zijn het gebruik van tags voor locatiebepaling of het gebruik van scanners voor voorraadbeheer of in supermarkten. Om problemen met wegvallen van het netwerk te voorkomen is vakmanschap vereist voor het ontwerp en de aanleg van een draadloos netwerk. Zeker wanneer gebruik gemaakt wordt van meerdere toegangspunten om goede dekking te krijgen.

CT-Groep specialist in wireless netwerken

De CT-Groep is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg en renovatie van multimedia-infrastructuren. Een enthousiast team specialisten staat garant voor state of the art netwerken, van traditionele UTP netwerken tot wireless LAN/WAN of geavanceerde glasvezelnetwerken. Van kleinschalige projecten voor midden- en kleinbedrijf tot omvangrijke netwerken voor industrie of een grootschalige kantooromgeving. De CT-Groep levert altijd maatwerk.