handige tips wanneer jij gordijnen wilt kopen

Persbericht geplaatst door levy5464 op 29-05-2014
handige tips wanneer jij gordijnen wilt kopen

Soms kan het weleens lastig zijn om gordijnen te kopen omdat je weet dat een gemaakte fout niet makkelijk te herstellen is. Met de tips hieronder willen we jou helpen om fouten te voorkomen bij het kopen van nieuwe gordijnen.


Hang gordijnen niet te laag op.
Wanneer je gordijnen te laag ophangt, gaat de ruimte ook lager lijken. Hang gordijnen dus niet onnodig laag maar plaats deze tegen het plafond.

Kies voor gordijnen die contrasteren met het interieur.
Wanneer je wilt dat je gordijnen meer tot leven mogen komen dan raad ik het je aan om te kiezen voor een contrasterende kleur voor de gordijnen.

Kies niet voor te drukke patronen
Heb je liever de juiste gordijnen voor een langere periode? Dan is het beter om te kiezen voor gordijnen met een effen kleur. Een effen gordijn oogt over het algemeen tijdlozer en rustiger. Bepaalde trends kunnen leuk zijn maar helaas komen en gaan ze vaak weer snel. Het is zonde voor de portemonnee wanneer je alweer snel uitgekeken bent op je gordijnen met speciale patronen.

Koop gevoerde gordijnen
Gevoerde gordijnen zorgen voor een betere isolatie. Hierdoor bespaar je een hoop op energiekosten. Wil je nog eens extra bezuinigen op energiekosten? Hang dan ook gordijnen op in de hal direct achter je voordeur. Dit zal ervoor zorgen dat een hoop kou buiten blijft. Verder plooien gevoerde gordijnen ook veel mooier dan niet gevoerde gordijnen.

Laat je gordijnen blinderen
We vinden het allemaal wel vervelend wanneer mensen steeds naar binnen lopen te gluren. Dit kan je gelukkig tegenhouden door je gordijnen te voorzien van blindering.