Hangmatvooreentientje.nl steunt onderwijs- en sportproject Terre des Hommes in India

Persbericht geplaatst door hangmatvooreentientje op 06-04-2011
Hangmatvooreentientje.nl steunt onderwijs- en sportproject Terre des Hommes in India

Hangmatvooreentientje.nl steunt onderwijs- en sportproject Terre des Hommes in India


Twee studenten doneren kwart van opbrengst verkochte hangmatten aan goede doel


Utrecht, 28 maart 2011 – Hangmatvooreentientje.nl, een initiatief van studenten Gerrit-Jan Fidder en Rutger de Beer, steunt een onderwijs- en sportproject van Terre des Hommes voor kansarme kinderen in India. Van elke verkochte hangmat van tien euro op www.hangmatvooreentientje.nl komt 2,50 euro ten goede aan de bouw van het MEC, een onderwijs- en sportinstituut voor kinderen in Mathagondapalli, India. Met de verkoop van voordelige hangmatten via internet geven Fidder en De Beer veel Indiase kinderen een kans op een betere toekomst.

Door hangmatten voor een lage prijs en via internet te verkopen, verwachten Fidder en De Beer een flink geldbedrag op te kunnen halen voor Terre des Hommes. De slogan ‘wij vakantie – zij een toekomst’ staat centraal in de communicatie. Iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt en komende zomer wil uitrusten in een kleurrijke en sterke hangmat, kan terecht op www.hangmatvooreentientje.nl. Daar is eenvoudig een hangmat te bestellen. Iedereen die een bestelling plaatst, steunt tegelijkertijd het goede doel in India.

“Onderwijs en sport verrijkt het leven en verbreedt de horizon van kinderen”, zegt Gerrit-Jan Fidder, student Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. “Als je bedenkt dat 32 miljoen kinderen tussen de zes en elf jaar in India niet naar school gaan, is hulp hard nodig. Met dit initiatief willen we een kans bieden aan kinderen waarvoor goed onderwijs en de mogelijkheid om te sporten niet is weggelegd. Dankzij onze hangmatten hebben zij een betere toekomst.”

“We zijn dit project naast onze drukke studies gaan doen, ondanks dat het ons in het licht van studievertragingen werd afgeraden”, zegt Rutger de Beer, student Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. “Toch was dit voor ons geen reden om het project af te blazen. Wij kunnen hier tenminste gewoon naar school. In India is dit een stuk minder vanzelfsprekend. Wij roepen iedereen dan ook op om onze hangmat aan te schaffen en ook deze kinderen een toekomst te geven.”

Op 5 mei 2011 sluit de bestelperiode voor de hangmatten. Als er minimaal duizend hangmatten zijn besteld, gaat de actie door. Fidder en De Beer overhandigen de uiteindelijke opbrengst van de actie snel na deze datum aan Terre des Hommes. Samen streven ze ernaar een bedrag van rond de 10.000 euro te kunnen ophalen.

Meer informatie is te vinden op www.hangmatvooreentientje.nl. Hier zijn de hangmatten ook te bestellen.

Volg hangmatvooreentientje.nl op Facebook.

Volg hangmatvooreentientje.nl op Twitter.

Over hangmatvooreentientje.nl

Hangmatvooreentientje.nl is een online initiatief van studenten Gerrit-Jan Fidder en Rutger de Beer ter ondersteuning van een onderwijs- en sportproject van Terre des Hommes in India. Via internet verkopen zij hangmatten voor tien euro. Hiervan komt 2,50 euro ten goede aan de verdere ontwikkeling van een onderwijs- en sportcentrum in India. Meer informatie via www.hangmatvooreentientje.nl.

Over Terre des Hommes
Kinderhulporganisatie Terre des Hommes helpt kansarme kinderen in ontwikkelingslanden via ruim driehonderd projecten die worden bedacht, opgezet en uitgevoerd door lokale projectpartners. Zo sluiten de projecten nauw aan bij de praktische problemen van de lokale bevolking. Deze projecten vallen binnen de zes aandachtsgebieden van Terre des Hommes: onderwijs, gezondheidszorg, microkrediet, uitbuiting, kinderen met een handicap en HIV/Aids. Beleef onze projecten én het resultaat op www.tdhjaarverslag.nl.

Meer informatie of hoge resolutie beeldmateriaal:

Hangmatvooreentientje.nl

Gerrit-Jan Fidder

gerritjan@hangmatvooreentientje.nl

06-30 595 101

www.hangmatvooreentientje.nl

LVTPR

Isabelle Borsboom

isabelle@lvtpr.nl

030 – 65 65 070

deel deze pagina: