HedraTech introduceert ‘groen’ alternatief voor industriële thermische isolatie

Persbericht geplaatst door Influx PR op 02-05-2013
HedraTech introduceert ‘groen’ alternatief voor industriële thermische isolatie

Apeldoorn, 2 mei 2013– HedraTech Int is gestart met de promotie en verkoop van een milieuvriendelijk alternatief voor conventionele glaswolisolatie voor onder andere stoompijpen, condensaatpijpen, tanks en andere hete apparatuur. De PW-500 thermische coating reguleert warmteoverdracht op oppervlaktetemperaturen tot ± 370°C. De coating is op waterbasis, uiterst licht en eenvoudig aan te brengen, ook terwijl de apparatuur in werking is.

Leverancier HTH – Novotech ltd gebruikt voor de PW-500 Coating een speciaal acrylharsmengsel waaraan specifieke keramische verbindingen zijn toegevoegd om een niet-warmte geleidend blok te vormen tegen warmteoverdracht. PW-500 Coating biedt een ‘groene’ niet-giftige formule voor hoge warmte-oppervlaktoepassingen over stoomleiding of hete constructies. PW-500 Coating is gemakkelijk aan te brengen met een textuurspuit en is geschikt voor metaal, beton, hout en andere substraten binnen industriële sectoren zoals metaal, voeding, elektriciteit, golfkarton en papier.

Toepassingsgebieden
- Als isolatiesysteem over hete leidingen, tanks en kleppen
- Om warmteoverdracht te blokkeren in koude tanks, leidingen en kleppen
- Als systeem om geleiding- en convectiewarmte te blokkeren
- Eenvoudig toe te passen wanneer een heet systeem niet kan worden uitgeschakeld

Gerrit Schepers van HedraTech is enthousiast over de ‘groene’ toepassing en ziet het als een goed alternatief voor de veelal arbeidsintensieve conventionele glaswolisolatie. “Naast de besparingen op de installatie is bovendien veel energie te besparen op voorheen lastig te isoleren hete oppervlakten.”

Voor de redactie:

Over Hedratech
HedraTech Int is een agentschap en advies/engineeringsbureau gespecialiseerd in producten, diensten enoplossingen voor de papier- en non-woven industrie in de Benelux. HedraTech vertegenwoordigt diverse internationale bedrijven die specifieke technologische oplossingen bieden voor de (papier)industrie, zoals papiermachinebekleding, stoom en condensaat installaties, aerothermische systemen en geavanceerde technologie voor cilinders en papiermachineonderdelen. Meer informatie: www.hedratech.nl

Voor redactionele informatie of fotografie:
Influx PR - Gerline van Wijnen, tel: +31 (0)55 3663034, e-mail: hedratech@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: