Help-Portret: iedereen verdient een herinnering

Persbericht geplaatst door BodeMedia op 15-11-2011

Vind een bijzonder persoon, maak een portret en geef dat mee. Die oproep doet topfotograaf Frank Doorhof aan al zijn collega-fotografen in Nederland. Van Groningen tot Maastricht, overal in het land worden op 10 december gratis professionele foto’s van bijvoorbeeld zieken, armen of alleenstaande ouders gemaakt. Ook in …. Met Help-Portret wil fotograaf ….. uit….. iedereen de kans geven een professioneel portret te laten maken.

Meer dan duizend fotografen verdeeld over vijftien locaties in Nederland maken op deze dag belangeloos portretten, drukken ze af en geven ze mee aan de mensen die ze op de foto hebben gezet. Zo krijgen mensen die daar normaal gesproken geen geld voor hebben, de gelegenheid om eens een professionele herinnering te laten schieten.

De gedachte achter Help-Portret is licht brengen in de donkere decembermaand. Een gratis portret van bijvoorbeeld je kinderen of een terminaal familielid, zorgt volgens organisator Frank Doorhof voor hoop. ‘Iedereen verdient een herinnering aan zichzelf, kinderen of andere familie.’

Hjj kwam op het idee door zijn collega en vriend Jeremy Cowart, die Help-Portret bedacht en in Amerika lanceerde. Inmiddels is het concept wereldwijd een succes. De Emmeloordse fotograaf vond dat Nederland niet achter kon blijven en wist meer dan duizend collega’s enthousiast te maken voor dit initiatief.

Van Groningen tot Maastricht, overal in het land worden op 10 december gratis professionele portretten geschoten. Benieuwd naar de dichtstbijzijnde locatie en de tijden? Kijk op www.help-portret.nl.

Voor de redactie:

Meer weten over Help-Portret of een interview met een van de betrokkenen, bel of mail naar Frank Doorhof via tel: 06-14522327, e-mail: info@frankdoorhof.com of kijk op www.help-portret.nl.