Heren 1 van Swift 2000 verlaat noodgedwongen eerste divisie

Persbericht geplaatst door HermezPR op 16-04-2016
Heren 1 van Swift 2000 in actie. (foto Swift 2000)
Roermond – Na een veelbelovend seizoen in de eerste divisie moet Heren 1 van Swift 2000 in Roermond noodgedwongen de handdoek in de ring gooien wegens gebrek aan spelers. Pogingen om het team te redden in samenwerking met andere handbalclubs uit Midden-Limburg waren tot nu toe niet succesvol.

“Zonde, doodzonde”, aldus een teleurgestelde Eric Eussen, trainer-coach van Heren 1. “We hebben samen echt wat moois neergezet, zowel in het veld als erbuiten. En dan is het zonde als daar abrupt een eind aan komt.”

De verrassende entree van zijn team in de subtop van het Nederlandse handbal was het resultaat van een gedegen aanpak, legt hij uit. Zo is er een aantal jaren geleden gestart vanuit de jeugd met een visie en een duidelijk plan.

Daarnaast is er geïnvesteerd in extra trainingsuren, professionele medische en fysische begeleiding, een personal sponsorplan voor de spelers en een gezellige aankleding van de hal.

En met resultaat: “We kregen veel complimenten uit de omgeving; Swift 2000 was een vereniging die - in tegenstelling tot veel andere verenigingen - aan het bouwen was, gefundeerd en met een duidelijke visie.

Ons team kon het elke ploeg lastig maken, zelfs op papier veel sterkere tegenstanders. Het spel was snel, verfrissend en leuk om te zien. Afgelopen seizoen was dan ook een mooi avontuur, maar nu is dat helaas voorbij.

Je hebt een kern van 14 spelers nodig om blessures, werk en studieverplichtingen goed te kunnen opvangen. Veel jongens hebben aangegeven te gaan stoppen met handbal op niveau. Het zijn geen profs en de verhouding werk, studie, privé en topsport was voor sommigen te zeer uit balans.

Vanuit de jeugd is er nog geen aanwas en het halen van spelers van buitenaf is erg lastig. Mede door enkele langdurig geblesseerde spelers hebben we daarom onlangs besloten om ons terug te trekken uit de eerste divisie.

Er is nog geprobeerd om het probleem op te lossen in samenwerking met andere clubs uit Midden-Limburg, maar de tijd heeft ons ingehaald.

Samenwerking tussen verenigingen is echter onvermijdelijk. Het wordt steeds moeilijker, een landelijke trend overigens, om jeugdteams te vullen. Dat is ook de reden voor de oprichting van LimMid, het samenwerkingsverband tussen Leudal, Swift 2000 en Maasgouw.

De successen van het nationale damesteam hebben handbal in Nederland weer op de kaart gezet. Hopelijk zorgt dat voor veel nieuwe aanwas binnen de sport, maar voorlopig blijft het lastig.” (hermez.nl)