Het kreeftenseizoen is geopend bij Eat2Gather

Persbericht geplaatst door Moonfish Text & PR op 14-03-2012
Het kreeftenseizoen is geopend bij Eat2Gather

Dat volgens liefhebbers de lekkerste kreeft uit Zeeland komt is al jarenlang geen geheim meer. De Oosterscheldekreeft die hier wordt gevangen is wereldberoemd in eigen land. Nu het kreeftenseizoen voor de deur staat, komt culinair organisatiebureau Eat2Gather met een speciaal Oosterscheldekreeft arrangement, waarbij de gehele dag in het teken staat van dit paradepaardje onder de kreeften.

Culinair erfgoed uit Zeeland

De Oosterscheldekreeft, een smakelijk streekproduct uit Zeeland, is naast een lekkernij een culinair erfgoed dat bewaard en gekoesterd moet worden. Dat is althans de mening van Karien Olthof, eigenaresse van culinair organisatiebureau Eat2Gather in Amsterdam. Zij besloot om tijdens het Zeeuwse kreeftenseizoen, dat loopt van 1 april t/m half juli, een speciaal arrangement aan te bieden waarbij deelnemers aan boord van een platbodem de Oosterschelde verkennen en kennismaken met de gepassioneerde kreeftenvissers. ,,Het is heel leuk om te leren hoe deze vissers te werk gaan en wat de Oosterscheldekreeft nu zo bijzonder maakt," aldus Karien.

,,Ondertussen kan men genieten van de frisse buitenlucht en de mooie omgeving van de Oosterschelde, het grootste Natuurpark van Nederland. En met een beetje geluk komen we zelfs zeehonden of bruinvissen tegen." Na de boottocht is het tijd om de beroemde kreeft en bijpassende kreeftwijn te proeven tijdens een lunch in één van de restaurants die behoren tot de Kring van de Oosterscheldekreeft: een aantal gerenommeerde restaurateurs met een gezamenlijke passie voor deze Zeeuwse Zilte Zaligheid.

Duurzame vangst

Op 1 april, zodra het water weer opwarmt, gaat in Zeeland het kreeftenseizoen van start.

De kreeften die zich in de winter verscholen hielden in het diepe, heldere water van de Oosterschelde komen richting de kust en nestelen zich tussen de rotsen van de dammen die hier jaren geleden werden aangelegd. Dit is het moment waarop de lokale, kleinschalige vissers er op uit gaan om de Oosterscheldekreeft - bekend om zijn bijzonder zachte smaak en structuur - te vangen. Dit gaat op duurzame wijze; zo wordt er alleen gevist met speciale fuiknetten die langs de oevers worden geplaatst. Eidragende vrouwtjes en exemplaren kleiner dan 24 cm worden teruggezet om de populatie op peil te houden. Zeeland is trots op haar lokale beroemdheid en de opening van het seizoen gaat dan ook jaarlijks gepaard met allerlei festiviteiten.

Het arrangement

Het Oosterscheldekreeft arrangement is geschikt voor groepen vanaf 20 personen en een originele en smakelijke manier om bijvoorbeeld een bedrijfsevenement of jubileum te vieren. Ook is het zeer geschikt als dagje uit met vrienden, familie of zakelijke relaties. Geïnteresseerden en kleinere groepjes kunnen zich opgeven voor de open inschrijvingsdag op 2 juni.

Over Eat2Gather

Eat2Gather is een culinair organisatiebureau, gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is gespecialiseerd in culinaire evenementen, workshops, netwerkbijeenkomsten, familie- en bedrijfsuitjes. Dit kan variëren van een culinaire wereldtour door Amsterdam tot en met een kruidenworkshop of een les tafeletiquette - het doel is om mensen bijeen te brengen door middel van verschillende culinaire activiteiten. Ongedwongen, leerzaam én leuk. Eat2Gather werd in 2007 opgericht door Karien Olthof (1980), een jonge onderneemster met organisatietalent en een voorliefde voor lekker eten, drinken en gastvrijheid. In 2008 was Karien finaliste bij de Columbus trofee, een aanmoedigingsprijs voor jonge en eigenzinnige ondernemers.

Kijk voor het aanbod van culinaire groepsuitjes op www.eat2gather.nl

Kijk voor de workshop agenda voor particulieren op www.eat2gather.nl/workshops-op-open-inschrijving/

Voor de redactie:

Meer informatie: www.eat2gather.nl

Nieuwsbrief: op de hoogte blijven van het laatste nieuws kan via www.eat2gather.nl/nieuwsbrief

Social links: Twitter: @Eat2Gather, Facebook: http://www.facebook.com/Eat2Gather

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Ravianne van Vliet, Moonfish Text & PR,ravianne@moonfishpr.com, 06 511 390 82