Het Nederlands doven kndsb op weg naar WK met professionele

Persbericht geplaatst door Beuving op 17-02-2011
Het Nederlands doven kndsb op weg naar WK met professionele

De dames van het Nederlands dovenzaalvoetbal bestaat al vanaf het voorjaar van 2008. In september 2008 hebben ze hun eerste echte oefeninterland buiten de grenzen gespeeld, tegen Ierland in Dublin. Er werd gewonnen met 3-6. Deze uitslag bewees dat de koers voortgezet moest worden richting het EK zaalvoetbal voor doven in Zwitserland, dat in november 2010 plaats vond. Dat was ook hun doel, deelnemen aan een Europees kampioenschap. De weg daarnaartoe viel niet mee met als hoogtepunt een 1e plaats die door het team werd veroverd op het vierlandentoernooi in april 2010 in Basel. Er werd voor de rest geprobeerd zoveel mogelijk te trainen en te oefenen (waaronder tegen KNVB districtselectie Noord), maar het budget liet dat niet altijd toe. De trainingskamp werd gecanceld in verband met tekort aan geld. Er moest worden geroeid met de riemen die ze hadden. Het EK verliep een beetje teleurstellend voor de dames. Door blessures, slechte conditie en schorsingen bereikten ze de 10e plaats van 14 deelnemers. Ze hadden ook pech dat ze in de Poule des Doods zaten, met Rusland en Denemarken die respectievelijk Europees Kampioen en zilver pakten. Toch hebben ze 2 prijzen gepakt gezien 2010, 2 speelsters van dit team zijn tot Sporttalent (Anita Hadders) en Sportvrouw (Elisa Hartog) van 2010 uitgeroepen, tijdens de uitreiking van Deaf Sports Awards in de Meijert in Mijdrecht.

Het Nederlands Dovenzaalvoetbalteam wil de voorbereidingen vanaf nu professioneler aanpakken, met het oog op het WK zaalvoetbal voor doven dat in november dit jaar in Zweden wordt gehouden. De eerste stap is dat Beuving Sport is ingeschakeld. Jolanda Beuving, zelf bondscoach van fitness dames in Nederland, Topsport coach en fitness expert Sport in Holland, zal de dames maandelijks begeleiden met hun vaste fysiotherapeute Maaike Brugmans, in het kader van voeding en lichamelijke training. En er zullen ongetwijfeld meer maatregelen worden genomen om het team te verbeteren.

Het budget van KNDSB (Koninklijke Nederlandse Dovensportbond) is hier helaas niet toereikend voor, dus mocht u dit team willen sponsoren, dan horen/lezen we dat graag! U kunt altijd een e-mail sturen naar de secretaris van de betreffende afdeling: Dovenzaalvoetbal@gmail.com.

deel deze pagina: