Het Podium presenteert nieuw concept; Helden van Morgen

Persbericht geplaatst door Stille Evenementen op 12-03-2012
Het Podium presenteert nieuw concept; Helden van Morgen
Het Podium presenteert nieuw concept; Helden van Morgen Een avond met 3FM Serious Talents


Onder de noemer ‘Helden van Morgen’ organiseert cultureel centrum Het Podium in Hoogeveen een reeks concertavonden met bands die geselecteerd zijn om de titel 3FM Serious Talent te mogen dragen.

Serious Talents

Een 3FM Serious Talent is een artiest of band uit Nederland waar 3FM van denkt dat het een serieus talent is. Elke twee maanden worden vier acts uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Zij krijgen airplay op 3FM, en komen regelmatig langs in de studio. Serious Talent is dé springplank naar een succesvolle toekomst voor de bands.

Lokale bands

Enkele succes verhalen van Serious Talents zijn Caro Emerald, Gers Pardoel, Chef’Special en Go back to the zoo. Elke avond treden er 2 bands op, ondersteund door een lokale band in het voorprogramma. Op deze manier wil Het Podium Serious Talent ook in Drenthe onder de aandacht brengen en lokale bands de kans te geven het podium te delen met bands die op het punt van doorbreken staan. Hier komt de naam van de avonden weer in terug; Helden van Morgen.

Eerste editie

De eerste editie van Helden van Morgen zal plaats vinden op vrijdag 11 mei 2012. De bands die deze avond zullen spelen zijn Audio Adam en Milkbar met lokale support van FireTrip.

Audio Adam
Ze zitten vol melodie, ze hebben een stevige ritmische fundering en gitaarriffs die messcherp zijn. Viermansband Audio Adam maakt een eigen variant tussen inspiratiebronnen als Snow Patrol, Starsailor en Keane. Reeds verkozen tot Serious Talent, ervaring opgedaan bij de Popronde en ook nog eens de finale bereikt van de Sena Awards. De band opende al voor Scouting For Girls en Go Back To The Zoo. Ze kunnen zich opmaken voor een mooi 2012, eentje die al geweldig begon met vier shows op Eurosonic. Nieuwe single verschijnt deze maand.

Milkbar

Antonio Consilvio, de broertjes Beurs en de van oorsprong Ierse frontman Chris Murphy, vonden elkaar anderhalf jaar geleden en zo werd Milkbar geboren. Inmiddels heeft Kim Berkhout zich ook bij de band gevoegd. Ze zijn gedreven, vol ambitie en bepakt met een energieke liveset.
Hun eerste EP kreeg lovende recensies en in 2010 begonnen ze, in samenwerking met producer Arno Krabman, met de opnames van hun debuutalbum.
In 2011 werd Milkbar uitgeroepen tot Serious Talent bij 3FM en debuteerden ze met het nummer “Accident” bij ‘De Wereld Draait Door’.

Firetrip

De in 2010 ontstane band Firetrip kent zijn roots in Zwolle en Utrecht. De diverse achtergrond van de geroutineerde bandleden zorgt voor een boeiende combinatie van britpop, Americana en een tikje soul. De band is druk bezig met het afronden van hun debuutalbum, geproduceerd door niemand minder dan Guido Aalbers. Het album wordt binnenkort verwacht.
Dat er een toekomst zit in FireTrip mag duidelijk zijn, de muzikanten hebben reeds hun sporen verdient met succesvolle bands als The Girls, I Kissed charles en Crapjam. FireTrip maakt energieke popliedjes.

Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen voor slechts € 5,00 via de website van Het Podium en bij alle Free Record Shops in Nederland.

Datum: 11-05-2012
Locatie: Het Podium, Schutstraat 43, Hoogeveen
Zaal: Grote zaal
Entree: € 5,00 vvk / € 7,50 dagkassa
Website: www.hetpodium.nl

Voor de redactie:

Voor meer informatie:

Met vriendelijke groet,

Sylvian Stille

Het Podium
Schutstraat 43
7907CA Hoogeveen

T: 0528 275355
E: sylvian@hetpodium.nl
W: www.hetpodium.nl

Twitter: @hetpodium
Facebook: hetpodiumhoogeveen

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Stille Evenementen: