Het verhaal achter KidKraft

Persbericht geplaatst door Swarovski op 23-12-2011

KidKraft is een design en ontwikkelingsbedrijf dat houten kinderspeelgoed, kindermeubels en giftartikelen voor zowel het KidKraft merk als voor andere bedrijven levert. Sinds de oprichting in 1968 in Amerika was het doel van het bedrijf om producten te ontwikkelen die er echt uitspringen en een diepe indruk maken op de klanten.

Vandaag de dag is KidKraft een van de toonaangevende makers van houten kinderspeelgoed en accessoires voor de kamer in de Verenigde Staten en het openen van de eerste Europese kantoren signaleren een extra stap in de groei van het bedrijf. Het nieuwe warenhuis en call center in Nederland openen nieuwe mogelijkheden voor KidKraft, daarmee meer families wereldwijd kennis te laten maken met de kwaliteit van een aantal van de grootste bestsellers.

Omdat Kidkraft was opgericht door ingenieurs in de Verenigde Staten zijn de hoge kwaliteits normen inherent. Dit leidt tot een heel laag aantal van teruggezonden goederen, veel lager dan de norm in de kinderspeelgoed branche, wat duidt op een hoge klanttevredenheid.

Ter aanvulling, KidKraft werknemers in de Verenigde Staten, Azie en Nederland werken de klok rond om er zeker van te zijn dat het vervaardigen en de distributie op een efficiente manier plaatsvinden. Deze focus op verantwoordelijkheid blijkt ook uit de toewijding van KidKraft aan hoge kwaliteits standaarden aangezien alle KidKraft producten worden getest om ervan verzekerd te zijn dat zij voldoen aan de EN71 speelgoed veiligheidsnorm.