Het verzorgen van een Bonsai boom

Persbericht geplaatst door johanmeijer op 17-03-2014

Een bonsai boom verzorgen is niet moeilijk, maar je moet weten wat je nodig hebt en wat je moet doen. Dus heb je een bonsai boom, of wil je er binnenkort één aanschaffen, maar weet je niet precies hoe je deze het beste kunt verzorgen? In dit artikel leer je alles omtrent de bonsai boom en de verzorging daarvan. Een boom heeft voeding en grond nodig, dat zijn de twee belangrijkste aspecten.

Voeding
De bonsai boom vraagt een speciale verzorging, deze boom heeft namelijk uitgebalanceerd voeding nodig. De voeding is speciaal afgestemd op dit soort bomen en zorgt er voor dat de boom sterk en vitaal blijft. De uitgebalanceerde voeding is ontwikkeld door POKON in een handig flesje van 250 milliliter. Deze voeding is verkrijgbaar bij de meeste tuincentra. De bonsai heeft één keer per week voeding nodig van januari tot en met oktober. De verhouding voeding is 5 milliliter per liter water.

Grond
Wanneer de bonsai boom in de juiste grond staat, groeit deze vele malen beter. De ideale grond voor bonsai bomen is samengesteld door POKON. Deze grond bestaat uit hoogwaardige natuurlijke grondstoffen, zoals klei, vulka, kalk, meststoffen en turfstrooisel. De grond krijgt hierdoor een fijne structuur.

Gebruiksaanwijzing voor het poten
Wanneer u een bonsai boom wilt poten, gebruik altijd schone potten. Dompel het plantje onder lauw water, vervolgens kun je de plant in de pot zetten. Vul de pot met speciaal voor de bonsai boom geschikte potgrond en druk dit stevig aan. Het is aan te raden om een deel van de oude grond door de nieuwe grond te mengen. Er zitten namelijk micro-organismen in die goed zijn voor de plant. Zorg er tevens voor dat de plant voldoende water krijgt.

Tips
Enkele tips om een bonsai boom goed te verzorgen:

· Verpot de bonsai boom eens in de 1,5 tot 2 jaar

· Gebruik niet te grote potten, de bonsai houdt van weinig ruimte

· De grond mag niet te nat zijn

· Zet de boom op een lichte plaats, niet in de felle zon en niet boven de verwarming

· Wanneer je de boom wilt bedraden, gebruik draad in verschillende diktes en maak gebruik van een draadtang.

Een bonsai boom verzorgen moet met deze informatie, tips en de juiste producten van POKON ongetwijfeld lukken.