Hoe leg je een bestrating aan?

Persbericht geplaatst door jankeetman op 19-02-2014
Bent u toe aan wat nieuws in uw tuin? Denkt u dan eens na over uw bestrating. Bestrating kan uw tuin een geheel nieuwe uitstraling geven. Wilt u uw tuin opnieuw laten bestraten? Kijkt u dan eerst in de rondten naar wat voor bestrating en wat voor mogelijke motieven u kan laten leggen. Tegenwoordig zijn er veel soorten moderne stenen te koop. Gaat u van te voren eerst na wat u wilt hebben en gaat u dan op zoek naar de stenen die u daar voor nodig heeft. Koopt u wel genoeg stenen, mocht er een paar kapot gaan dan heeft u reserve.
Bestrating aanleggen
Bestrating aanleggen is niet zo moeilijk als dat het lijkt. U heeft er wel een aantal dingen voor nodig zoals hamer, 5 houten latten van 2 meter, wit zand, potlood, houtzaag, waterpas van 2 meter en een slijptol. Kijkt u als eerste naar de hoogte van de bestrating, u wilt de bestrating natuurlijk niet te hoog of laag hebben te liggen. Bekijkt dit in een hoek tegen uw huis aan. Zet met een grijspotlood een streep aan de boven- en onderkant van de tegel tegen de muur. nu weet u dat u tot aan de onderste streep zand moet leggen en daar de tegel op kunt leggen. Twee meter verder slaat u een lat tegen de muur in de zand en tekent u daar op de zelfde hoogte ook de zelfde twee strepen. Nu kunt u al een rij van twee meter leggen. Gaat u op deze manier verder tot dat u de hele tuin heeft gelegd. Let er wel op dat alles waterpas ligt.
Sierbestrating leggen
Sierbestrating leggen is eigenlijk net als gewoon bestrating leggen. U moet ook hierbij letten op dat alles waterpas komt te liggen. Gebruik daarom ook weer de latten zodat u een punt heeft waar u naar toe kan werken en ook weet dat het goed en recht ligt. U kunt dit nogmaals controleren met de waterpas. Als het recht ligt dan ligt het bubbeltje mooi in het midden van de waterpas.