Hoe mijn snelheidsboetes berekenen?

Persbericht geplaatst door bosmanict op 07-12-2013

Iedereen heeft het wel al eens voorgehad, u bent gewoon aan het rijden en plots ziet u een flits afgaan. Inderdaad, u reed waarschijnlijk net te snel waardoor u binnenkort thuis een boete zult ontvangen. Dat is natuurlijk bijzonder jammer, want een boete kost u altijd geld. Met dat geld had u ook veel leukere dingen kunnen doen en dus wilt u graag zo snel mogelijk weten hoeveel u zult moeten betalen. Dat is in principe niet mogelijk tot u de boete thuis ontvangt. Anderzijds zijn er op het internet wel verschillende hulpmiddelen terug te vinden die u kunnen helpen bij het berekenen van het bedrag dat u zult moeten betalen voor uw boete. Meer weten? We vertellen u in dit artikel graag hoe u, uw snelheidsboetes kunt berekenen.

Hoe werkt een snelheidsboete berekening precies?

De berekening van uw snelheidsboete wordt uitgevoerd door software met een achterliggende database. In die database is alle informatie opgeslagen over de verschillende snelheidsboetes die toegekend kunnen worden en dat inclusief hun kostprijs. Een dergelijke berekening uitvoeren is overigens bijzonder eenvoudig. U dient gewoon een antwoord te geven op verschillende vragen waarna de berekening zelf zal uitzoeken hoeveel u precies moet betalen. Factoren die hierbij van belang zijn, zijn bijvoorbeeld de omstandigheden waarin u werd geflitst, maar ook het type voertuig, de zone waarin u bent geflitst en uiteraard is ook de snelheid erg belangrijk. Op basis van deze gegevens kan het systeem meteen berekenen hoeveel uw snelheidsboete precies zal bedragen.

Beroep aantekenen tegen een snelheidsboete

Steeds meer mensen bekijken de mogelijkheden om beroep aan te tekenen tegen een snelheidsboete. Natuurlijk is er niemand die graag een dergelijke boete betaalt, maar anderzijds heeft u er wel zelf voor gezorgd. Een beroep aantekenen tegen een gekregen snelheidsboete is over het algemeen ook helemaal niet interessant. Flitspalen zijn bijzonder correct en bieden steeds een bepaalde marge aan de bestuurder waardoor ze alleen flitsen bij echt snelheidsovertredingen. Beroep aantekenen kan er wat dat betreft eigenlijk alleen voor zorgen dat u nog meer geld zult moeten betalen en dat is uiteraard niet de bedoeling.