Hoe voorkom je ‘s zomers oververhitting in huis

Persbericht geplaatst door VELUX Nederland B.V. op 16-07-2013
Hoe voorkom je ‘s zomers oververhitting in huis

De Meern, 16 juli 2013. De zomer is aangebroken en de zon staat hoog aan de hemel. Al die uren zonneschijn zijn goed voor ons lichaam en ons welzijn, maar ze kunnen ook een uitdaging zijn voor een comfortabel binnenklimaat. Gelukkig kunnen we hier iets aan doen.

Er gaat niets boven het opstaan op een heldere, warme ochtend. De vogels fluiten en de zon schijnt door het raam. Het duurt echter niet lang voordat de gordijnen dicht moeten, want een huis kan op een warme zomerdag snel oververhit raken. Het probleem is dat wanneer de gordijnen dicht zijn al het daglicht verdwijnt en het huis toch opwarmt. "Als je de temperatuur in huis toch aangenaam wilt houden, dan moet je de warme zonnestralen tegenhouden voordat ze de ruit bereiken en naar binnen komen. Het effectiefst is het dan om externe zonwering toe te passen. Gewoon een gordijn dicht doen is niet voldoende," vertelt Michel Kalis, commercieel directeur van daglichtspecialist VELUX.

Zonwering voor dakramen
De VELUX Groep heeft daarom buitenzonweringen voor dakramen en lichtkoepels ontwikkeld, die oververhitting van een woning helpen voorkomen en zorgen dat het comfortabele binnenklimaat behouden blijft. "Het bijzondere aan onze buitenzonweringen is dat het materiaal transparant is, zodat het niet al het daglicht tegenhoudt. Wij willen van de zon genieten en we willen dat onze kamers prettig en licht zijn. Onze buitenzonwering zorgt daarvoor. Hij vermindert de hitte van de zon tot wel 90%, maar laat nog steeds het daglicht binnen en bij de dakramen bederft de zonwering ons uitzicht niet,” legt Kalis uit.

Effectieve warmtewering en verduistering
Een andere effectieve manier om de warme zonnestralen uit huis te weren is het toepassen van een rolluik op het dakraam. Het VELUX rolluik biedt niet alleen tot wel 95% bescherming tegen de hitte, maar zorgt ook voor 100% verduistering. Dus heb je een dakraam in de slaapkamer, dan kun je het rolluik naar beneden doen voor een goede nachtrust in een koele, donkere kamer. Heb je elders in huis een dakraam, dan doe je het rolluik naar beneden wanneer je naar je werk of op vakantie gaat en weer omhoog als je thuiskomt. De kamertemperatuur zal comfortabel zijn en je bent nog steeds in staat om van het daglicht en het uitzicht te genieten zonder dat het te warm wordt.

Eenvoudige montage en bediening
VELUX dakramen zijn al in de fabriek voorbereid voor de montage van buitenzonweringen en rolluiken, wat de installatie eenvoudig en veilig maakt. Je kunt het zelfs doen van binnenuit. Alle buitenzonweringen en rolluiken zijn verkrijgbaar met handmatige, elektrische of zonne-energie aangedreven bediening. De buitenzonwering voor de VELUX lichtkoepel is hier speciaal voor ontwikkeld en past daarom precies tussen het glaselement en de koepel in.Deze buitenzonwering is alleen verkrijgbaar op zonne-energie en kan met de afstandsbediening radiografisch worden bediend vanaf iedere plek in huis.

Lees meer over de vele mogelijkheden voor het creëren van een comfortabel binnenklimaat in huis met rolluiken en zonweringen op www.velux.nl/raamdecoratie.

Over de VELUX Groep

De VELUX Groep zorgt al meer dan 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Het VELUX productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels en lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare producten aangestuurd door zonne-energie en zonnecollectoren. De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. Met modelwoningen wordt concreet getoond hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat.

De VELUX Groep heeft productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S,een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl.

Voor de redactie:

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Claudia van Veenendaal | Manager PR

Tel: 030-6629679 | Mob: 06-27129935

claudia.vanveenendaal@velux.nl | www.velux.nl

VELUX Nederland B.V.

Molensteijn 2 | 3454 PT De Meern

Volg ons via twitter.com/velux_pr en facebook.com/velux.nl