Hoge tevredenheid bij LASIK behandelingen

Persbericht geplaatst door lieke op 26-02-2014
Jaarlijks ondergaan duizenden mensen een ooglaserbehandeling. Momenteel zijn er best een aantal verschillende ooglasermethoden die gebruikt worden. Daarvan is LASIK de meest populaire behandeling. Maar hoeveel patiënten die een LASIK behandeling zijn ondergaan zijn ook werkelijk tevreden over het eindresultaat?

Uit een onderzoek blijkt dat maar liefst 97% van de patiënten die een LASIK behandeling zijn ondergaan tevreden zijn met de procedure. Dit is niet alleen een zeer hoge percentage, maar ook de hoogste percentage tevredenheid onder de electieve chirurgische ingrepen die er zijn. Daarbij komt dat alleen zo´n 0,05% van de patiënten die een LASIK behandeling hebben gehad een infectie krijgen na de behandeling, waar de nodige zorg voor gegeven wordt.

De vergelijking met contactlenzen

Als je dit gegeven vergelijkt met het gebruik van contactlenzen is de risico op een infectie onder mensen die contactlenzen gebruiken een stuk hoger. Uit een studie blijkt dat de cumulatieve jaarlijkse risico op een infectie met contactlenzen is 180 maal groter dan de risico op een infectie als opvolging van een LASIK behandeling. Hoewel de perceptie onder de bevolking is dat een ooglaserbehandeling juist meer risico’s heeft dan het dragen van contactlenzen is dat dus zeker niet het geval.

LASIK en de variaties

Nog een punt dat waar veel vragen over zijn is de vooruitgang dat geboekt wordt met een LASIK behandeling. Daar is namelijk niet zomaar een antwoord op te geven. LASIK is namelijk de hoofdprocedure en daarbij kunnen additionele zaken gedaan worden. Zo kunt u een LASIK Wavefront behandeling laten uitvoeren waarbij alle persoonlijke oneffenheden van uw hoornvlies meegenomen worden in de behandeling. Een Wavefront behandeling is dus per persoon uniek. Een gewone LASIK behandeling heeft een standaard laserprocedure afgestemd op de dioptrie. Ook zijn er verschillende manieren voor het creëren van het flapje waarna de LASIK behandeling uitgevoerd kan worden. Over het algemeen kan er met een gewone ooglaserbehandeling 100% gezichtsvermogen behaald worden. Met een wavefront behandeling is zelfs een gezichtsvermogen van meer dan 202 op 20 mogelijk. Dat houdt dus in dat u na zo’n behandeling scherper kan zijn dan u ooit tevoren kon zien.