Hou kunt u uw vloer netjes houden?

Persbericht geplaatst door ederuijter op 25-09-2015
Vloer
Hoe houdt u uw vloer het beste schoon?

Als u een mooie vloer heeft, wilt u die natuurlijk ook mooi houden. U heeft niet alles in de hand; kinderen, huisdieren en meubilair kunnen schade aanrichten aan de vloer. Met goed onderhoud en regelmatige verzorging kan eventuele schade worden weggehaald. In dit bericht geven wij u tips en trucs om uw vloer zo schoon en net mogelijk te houden, zodat u er optimaal van kan genieten.

Voor het mooi houden van een houten vloer is het van belang om regelmatig olie of was aan te brengen, zodat de vloer een goede beschermlaag heeft. Om dit te doen begint u eerst met het goed reinigen van de vloer met een stofzuiger. Hierna kunt u het beste even met een dweil en sopje ook het laatste vuil verwijderen. Als u was aanbrengt, moet u er rekening mee houden dat dit meer onderhoud vergt dan lak. Voor was geldt dat dit ongeveer een keer per jaar gedaan moet worden terwijl lak jaren mee kan gaan zonder al teveel onderhoud. Voordat u begint met het aanbrengen van de was of lak is het van belang om een impregneerlaag aan te brengen. Voor oudere vloeren (van voor 2001) geldt dat er sprake is van een wasvloer. Deze wasvloeren hebben poriën en voor een goede en egale uitstraling van een wasvloer is het van belang om al deze poriën opgevuld te hebben.

Hardwax
Tegenwoordig is er ook een nieuwe soort wax, de zogeheten hardwax. Het grote nadeel van deze hardwax is de lange droogtijd. Hardwax moet na aanbrengen de eerste 48 uur helemaal ontzien worden en de eerste 2 weken zo min mogelijk belast worden. Om ervoor te zorgen dat uw vloer in goede staat blijft adviseren wij u om een onderhoudsplan op te laten stellen. Wij zullen dan met regelmaat uw vloer professioneel reinigen. Alblas Vloeren werkt alleen met ervaren specialisten op het gebied van vloerreiniging. Zij weten precies welke behandelingen het beste zijn voor uw vloer. Daarnaast maken wij gebruik van de juiste middelen en moderne technieken.

Doordat wij er voor zorgen dat uw vloer de juiste behandeling krijgt zal de uw vloer extra lang meegaan, daarnaast blijft de vloer er mooi uitzien wat de uitstraling van uw huis verbeterd.


Vloerrenovatie

Kan uw vloer een grondige opknapbeurt gebruiken? Dan kunt u ook bij ons terecht. Naast het reinigen van vloeren bieden wij ook renovaties voor vloeren aan. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zullen wij eerst specialisten lang laten komen om te bepalen wat er moet gebeuren. Zij kunnen u voorzien van deskundig advies.

Wij bieden renovatie voor verschillende soorten vloeren, dus niet alleen laminaat of houten vloeren. Doordat wij vele soorten vloeren renoveren zijn wij erg veelzijdig en hebben wij zelfs oplossingen voor beschadigde vloeren. Wij voeren de volgende werkzaamheden uit:

· Schuren en afwerken houten vloeren

· Slijpen en polijsten natuursteen vloeren

· Traprenovatie

· Schuren en coaten industriële vloeren

Wij adviseren u deze werkzaamheden niet zelf uit te voeren, maar om de expertise van specialisten erbij te halen. Zij weten precies hoe ze bij deze handelingen te werk moeten gaan.

Heeft u een zwaar beschadigde vloer dan kan renovatie in de meeste gevallen ook een oplossing bieden. Een specialist kan oordelen over de staat van uw vloer en meestal hoeft uw vloer niet in zijn geheel vervangen worden, een deel van uw originele vloer blijft dus liggen. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw vloer er na de renovatie weer als nieuw uitziet. Tijdens de renovatie zal er één aanspreekpunt zijn waar u terecht kunt met uw opmerkingen en/of vragen. Wij zullen ervoor zorgen dat u tijdens de renovatie geen omkijken heeft naar uw vloer.

Alblas Vloeren
Wilt u een afspraak maken? Of heeft u nog vragen met betrekking tot het reinigen of renoveren van uw vloer dan kunt u contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan u graag telefonisch te woord of komen langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.