Houten terras of tuinmeubels onderhouden

Persbericht geplaatst door Clickr op 20-03-2014
Kunnen uw houten terras of tuinmeubels wel een grondige schoonmaakbeurt gebruiken of wilt u gewoon het nieuwe seizoen in met houtwerk dat er weer (bijna) als nieuw uitziet? Ga dan aan de slag met onze tips voor het reinigen van houten terrassen en tuinmeubels.
Houten tuinmeubelen onderhouden
 • Zijn uw tuinmeubelen nog relatief nieuw? Maak ze dan schoon met een zachte borstel om beschadigingen van de natuurlijke waslaag te voorkomen.
 • Begin met de houten tuinmeubels met een zachte borstel en een sopje van vloeibare zeep of speciale tuinmeubelreiniger schoon te maken. Laat de boel vervolgens 24 uur drogen.
 • Behandel de tuinmeubelen vervolgens met tuinmeubelolie. Breng hierbij met een borstel een dikke laag aan op het houtwerk en laat deze 15 minuten inwerken. Neem de tuinmeubels af met een droge doek.
 • Zijn uw tuinmeubels al verweerd? Dan kunt u deze met een harde borstel boenen.
 • Verdun vervolgens de houtreiniger volgens de gebruiksaanwijzing. In de meeste gevallen is de verhouding één deel houtreiniger op vijf delen lauw water. Tip: trek huishoudhandschoenen aan om uw handen te beschermen.
 • Wrijf de meubelen nu in met een schuurborstel en houtreiniger en gebruik een platte kwast voor naden en hoeken waar u moeilijk bij kunt komen. Laat de houtreiniger 10 minuten intrekken.
 • Schrob de tuinmeubelen nog eens goed na met een harde borstel.
 • Spoel de meubels nu na met schoon water en laat ze 24 uur drogen.
 • Wrijf de tuinmeubels als ze droog zijn in met een paar lagen meubelolie. Gebruik hiervoor een zachte doek en een borstel.
 • Tip: is het houtwerk van de tuinmeubels flink verweerd? Dan kunt u de behandeling herhalen en hardnekkige schimmelvlekken verwijderen met schuurpapier.
  Het onderhouden van uw houten terras
  Natuurlijk verdient ook uw houten terras de nodige aandacht nu het voorjaar weer begint. Daarom biedt Finnpaints u speciaal voor onderhoud van uw houten terras verschillende onderhoudsproducten.
  Voor het reinigen van het terras bieden wij Finncleaner, speciaal bedoeld voor houtwerk. En als het hout eenmaal schoon is kunt u deze best behandelen met een houtbeits zoals de Valtti Wood Oil Akva. Deze zorgt niet alleen dat het houtwerk er gezond en mooi uitziet, maar ook dat deze beschermd wordt tegen onder andere vocht, vuil en verkleuring van het houtwerk. Zo geniet ook u weer van een mooi en goed onderhouden houten terras.
  Tip: gebruik voor het schoonmaken van het terras een harde/ zachte borstel. Ga in ieder geval niet aan de slag met een hogedrukreiniger, deze kan de structuur van het hout onherstelbaar beschadigen.
  Bestel uw reinigingsmiddel voor terras en tuinmeubelen online
  Bij Finnpaints kunt u terecht voor speciale reinigingsmiddelen voor houten terrassen en tuinmeubels. Door de speciale samenstelling van onze Finncleaner wordt het hout optimaal behandeld en wordt vuil grondig verwijderd.
  Bestel uw reinigingsmiddel voor uw houten terras of tuinmeubelen dus direct online en neem vrijblijvend contact op voor vragen of advies.