Hugh Masekela komt naar het Afrikafestival in Hertme

Persbericht geplaatst door SBO op 08-06-2012
Hugh Masekela komt naar het Afrikafestival in Hertme

De bekende Zuid-Afrikaanse trompettist Hugh Masekela, bekend van de Paul Simon Graceland tour komt naar de 24ste editie van het toonaangevende Afrikafestival in Hertme. Het festival wordt op 7 en 8 juli 2012 gehouden en zoals u van ons gewend bent hebben we ook dit jaar weer een indrukwekkende line-up samengesteld.

Tijdens hun Europese tour zal de groep Jupiter & Okwess International uit de Democratische Replubliek Congo in Nederland exclusief in Hertme te zien zijn. De grondlegger van de Mali blues, Boubacar Traore, alias 'kar kar' is in Hertme op vertrouwde grond. Na 15 jaar is hij wederom op het Afrikafestival te zien waar hij destijds een staande ovatie kreeg.

Het festival is niet compleet zonder djembe's en daarom mag grootmeester Mansia Camio niet ontbreken. Een laatste toevoeging aan de line-up is Menwar uit Mauritius, die met zijn zeldzame concerten een jong publiek aanspreekt.

In totaal zullen er, verdeeld over de twee festivaldagen, 11 groepen te zien en te horen zijn en naast muziek kunt u genieten van een grote Afrikaanse markt en traditionele Afrikaanse gerechten.

Indien u meer informatie wilt ontvangen over het Afrikafestival in Hertme, bezoek dan onze website, www.afrikafestival.nl, en neem gerust contact met ons op.