Huidige crisis kent oorsprong begin 20e eeuw

Persbericht geplaatst door OSM op 06-06-2012
Huidige crisis kent oorsprong begin 20e eeuw
Met gepaste trots heeft schrijver Roel Becking recent zijn eerste boek ‘Aranea’ gepubliceerd. Deze thriller is geschreven rond de actuele financiële crisis. Een ingenieus plot leidt tot het verdwenen nazikapitaal uit de 2e wereldoorlog. Politiek onvermogen heeft inmiddels wereldwijd een financiële crisis veroorzaakt. Nazaten van gevluchte SS-ers bereiden vanuit Zuid-Amerika een nieuwe coupe voor… ‘Aranea’ is een thriller die zich afspeelt tegen de achtergrond van het huidige instabiele monetaire systeem en laat zien hoe gemakkelijk het broze evenwicht verstoord kan worden. ‘Aranea’ is een spannend boek voor wie geïnteresseerd is in de macht van de kapitaalmarkten. Geschreven tegen de coulissen van de Kanaaleilanden en de Franse Kanaalkust is het boek ook een ‘must read’ voor de zeilsportliefhebbers. Het boek is via de volgende link te bestellen bij uitgeverij Pumbo www.pumbo.nl/boek/aranea. ‘Aranea’ is verkrijgbaar als paperback en als ebook.
Actueel thema
“Vanuit nature ben ik altijd op zoek naar de mechanismen en factoren in de samenleving die maken dat dingen gaan zoals ze gaan”, vertelt auteur Becking. “Kijk om je heen en zie wat er gebeurt met de huidige financiële crisis. De crisis in Europa wordt niet bezworen. Het is eerder een afleiding van de ware monetaire sluipmoordenaar: de onstuitbare staatsschuld van de Verenigde Staten. Een ontwikkeling die gemakkelijk wereldwijd kan doorslaan in een brandhaard van waaruit nieuwe machtsverhoudingen kunnen ontstaan. Met ‘Aranea’ belicht ik de achtergrond van het huidige monetaire systeem en laat ik zien hoe gemakkelijk het broze evenwicht verstoord kan worden. Natuurlijk is het fictie maar een groot aantal gebeurtenissen is gebaseerd op feitelijke omstandigheden.”
Becking heeft een jaar gewerkt aan het boek ‘Aranea’. Naast zijn interesse voor mechanismen en factoren die de samenleving bepalen kent hij een voorliefde voor de zeilsport. De belevenissen in het boek van sociaal geograaf Siegerd van Santen - die denkt na zijn pensionering rustig te kunnen genieten van het zeilersleven maar tijdens een zeiltocht stuit op een deel van het nazikapitaal – vormt een 2e verhaallijn in het boek. Met een kenmerkende stijl neemt Becking de lezer mee naar diverse Franse havenplaatsen en de Kanaaleilanden. “Zelf heb ik deze havens ook aangedaan en dan is het leuk om daar op detailniveau over te schrijven. De echte zeilliefhebber zal zich ook goed herkennen in de activiteiten die de hoofdpersonage Van Santen verricht om zijn zeilschip zeilkaar te maken!”, vervolgt Becking.
Samenvatting boek
De sociaal geograaf Siegerd van Santen denkt na zijn pensionering rustig te kunnen genieten van het zeilersleven. Hij knapt een oud Waarschip op en maakt daarmee samen met zijn vrouw een tocht naar de Kanaaleilanden. Daar aangekomen vindt hij een container met diamanten voorzien van de Werwulfrune, het insigne van de geheime dienst van de SS. Siegerd gaat samen met zijn oud-collega Johan op onderzoek uit. Ze weten een oude smokkelroute van de SS naar Zuid Amerika bloot te leggen. Spoedig ontdekken ze dat de nazi's en hun nazaten het kapitaal niet alleen voor financiering van hun naoorlogse leven gebruiken...... Er volgt een spannend kat en muis spel waarin Siegerds Vlaamse zoon Harry uiteindelijk het verschil weet te maken.
Aranea
Roeland G. Becking
Uitgeverij Stelman
ISBN 978-90-9026739-5
Druk & bestellen: Pumbo.nl - www.pumbo.nl/boek/aranea