i-Collector winnaar Logistica Award 2012

Persbericht geplaatst door stefanvdmeer op 06-12-2012

De i-Collector is winnaar van de Logistica Award 2012. Het intelligente buffer- en orderverzamelsysteem van I-Collector Europe is volgens de jury een originele en eenvoudige oplossing voor compacte opslag en orderverzamelen. Een zichtbaar geëmotioneerde Fred Bokhorst, directeur van I-Collector Europe nam de award in ontvangst van juryvoorzitter René de Koster. De publieksprijs ging naar de @vanceMaxiMate van @vance. De vakbeurs in Utrecht telde de eerste dag 4.573 bezoekers.

“Het winnen van de Logistica Award is een absolute waardering voor de I-Collector, waar we als bedrijf heel veel jaren en uren aan gewerkt hebben en waar ik zo onderhand mijn hele eigen vermogen in heb gepompt. Deze prijs geeft een absolute boost aan ons systeem. Alleen al de nominatie bezorgde ons vooraf ook de nodige publiciteit die ik nog nooit eerder heb meegemaakt”, aldus een geëmotioneerde Bokhorst direct na de uitreiking.
De zeskoppige jury heeft in haar eindoordeel veel lof voor de i-Collector. “De oplossing kan potentieel leiden tot grote besparingen op ruimtebeslag in het magazijn, emissies en kosten.”
De winnende i-Collector is een intelligent buffer- en item picking systeem van I-Collector Europe. Het systeem kan in batch aangeleverde producten opslaan, intern hergroeperen en per stuk, gesorteerd, uitslaan. Het bijzondere is dat dit gebeurt met zeer eenvoudige, robuuste technologie. Het systeem bestaat uit twee synchroon bewegende liften aan overliggende kanten van de opslagbuffer.
De ene lift duwt lege ladingdragers naar binnen, terwijl aan de andere kant volle benodigde ladingdragers met producten geleegd worden op de andere lift. Deze lift brengt vervolgens de producten naar een verzamelschacht en duwt de producten naar binnen, waar ze door een transportrol met een grijpmechanisme op de afvoerband geschoven worden.
De andere lift vangt tegelijkertijd de leeggeraakte ladingdragers op, waarna het proces herhaald kan worden. Inslag van producten gaat analoog, met een aanvoerband.