I.R.I.S. levert e-mailmanagementoplossing in de cloud aan Boels Zanders

Persbericht geplaatst door Influx PR op 12-03-2012
I.R.I.S. levert e-mailmanagementoplossing in de cloud aan Boels Zanders

Meerssen, 12 maart 2012 Boels Zanders Advocaten gaat de e-mailmanagementoplossing van Mimecast in gebruik nemen, die door I.R.I.S. – partner van Mimecast in Nederland – wordt geleverd. Deze cloudoplossing maakt voor het advocatenkantoor automatisch een archief aan met alle inkomende en uitgaande berichten, is onafhankelijk van de eigen ICT-omgeving te benaderen en biedt extra opties om de workflow te versnellen. Op deze manier worden zowel de advocaten als de IT-manager ontzorgd.

Boels Zanders is gespecialiseerd in ondernemings-, handels-, arbeids-, vastgoed- en bestuursrecht en heeft momenteel 61 advocaten in dienst, verspreid over vier vestigingen. Het advocatenkantoor maakt een sterke groei door. Jos Meuwissen, ICT-manager bij Boels Zanders: “Door die groei neemt ook het e-mailverkeer enorm toe. Dat was voor ons de aanleiding om naar een andere oplossing voor het beheer van de berichtenstroom te kijken."

De implementatie van Mimecast is nog in volle gang, maar Meuwissen ziet duidelijk voor ogen wat de voordelen zijn voor het team van advocaten. “Voorheen werden e-mails al opgeslagen in ons documentmanagementsysteem, en nu gebeurt dat volledig automatisch: dat geldt voor alle inkomende, uitgaande en interne berichten. Het e-mailarchief blijft tien jaar bestaan en dat is voor ons als advocatenkantoor een veilig idee. Dit archief is bovendien snel te benaderen. Verder biedt de oplossing veel opties die de workflow vereenvoudigen en versnellen, zoals automatische conversie naar PDF en automatische toevoeging van een handtekening. Dat deden we eerder allemaal handmatig. Een voordeel voor mijzelf is dat de applicatie onafhankelijk van onze eigen ICT-omgeving functioneert. Dat betekent dat het e-mailarchief wereldwijd te benaderen is, ook vanaf mobiele apparaten zoals iPhones en BlackBerry’s. Zo ontzorgt Mimecast niet alleen de advocaten binnen ons kantoor, maar ook de ICT-manager.”

“Naast Mimecast hebben we nog een alternatief bekeken”, vertelt Meuwissen. “Maar deze oplossing bood minder opties. Het voordeel van Mimecast ten opzichte van andere aanbieders vind ik ook dat je er zeker van bent dat je data relatief dichtbij opgeslagen is en niet in een datacenter aan de andere kant van de wereld.”
Boels Zanders was al goed bekend met de werkwijze van I.R.I.S., aangezien I.R.I.S. enkele jaren geleden ook de implementatie van documentmanagementsysteem WorkSite bij het advocatenkantoor verzorgd heeft. Meuwissen: “De samenwerking met I.R.I.S. is altijd goed verlopen, dus de keuze voor een implementatiepartner was snel gemaakt.”

Dries Ausems, Business Development Manager bij I.R.I.S.: “Boels Zanders werkt al een aantal jaren naar volle tevredenheid met WorkSite. Het was dan ook goed om te horen dat dit advocatenkantoor ons opnieuw het vertrouwen gaf voor een implementatie. De samenwerking verloopt nog altijd erg goed. Ik vertrouw erop dat ook Mimecast een succes wordt voor Boels Zanders.”

Voor de redactie:

I.R.I.S. Nederland BV – Markt 10 – 6231 LS Meerssen
Tel: +31 (0) 43 408 6600 – Fax: + 31 (0) 43 408 6609 –
e-mail:
info@iriscorporate.cominternet: www.ecm.irislink.com - www.iriscorporate.com.

Over Mimecast

Mimecast is een snelgroeiend Software as a Service (SaaS)-bedrijf. Zij bieden een online platform waarop bedrijven hun belangrijkste zakelijke communicatie en data goedkoper, sneller, veiliger en slimmer kunnen beheren. Mimecast is opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 2003 en heeft vandaag de dag kantoren in Europa, Noord-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en de Kanaaleilanden en wereldwijd ongeveer 4000 klanten.
Meer informatie op: www.mimecast.com.

Over I.R.I.S.
I.R.I.S. heeft als missie de productiviteit en knowhow van haar klanten te verhogen door hen te helpen hun documenten, gegevens en informatie beter te beheren.
I.R.I.S. Products & Technologies ontwikkelt technologieën en producten op het gebied van Intelligente Documentherkenning en commercialiseert haar productportefeuille op wereldwijde schaal aan de hand van krachtige partnerships.
I.R.I.S. Professional Solutions biedt ondernemingen en overheden de kans binnen één enkele onderneming innoverende knowhow en spitstechnologie te vinden voor een doeltreffend beheer van hun documenten, informatiestromen en informatica-infrastructuur.

Bij I.R.I.S. zijn meer dan 500 personen werkzaam, verdeeld over vestigingen in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Brasschaat (België), Orly (Frankrijk), Windhof (Luxemburg), Amstelveen en Meerssen (Nederland), Aken (Duitsland), Delray Beach (Florida, Verenigde Staten), Hong Kong (China), Oslo (Noorwegen) en Kopenhagen (Denemarken).
Meer informatie op: www.ecm.irislink.com en www.iriscorporate.com.

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Corrie Lalkens - tel.: 055 366 3034 - e-mail: corrie@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: