I.R.I.S. Nederland start implementatie OpenText Application Governance & Archiving bij Evides Waterb

Persbericht geplaatst door Influx PR op 30-09-2014
I.R.I.S. Nederland start implementatie OpenText Application Governance & Archiving bij Evides Waterb

Meerssen, 30 september 2014 Evides Waterbedrijf gaat de functionaliteit voor organisatiebrede samenwerking en kennismanagement koppelen aan document-, content- en records management. Na een zorgvuldig selectietraject is de keuze gemaakt voor èn SharePoint èn OpenText, voorzien van een robuuste koppeling die governance en compliance waarborgt. Evides trekt daarbij samen op met I.R.I.S. Nederland.

Tijdens het selectietraject werd al snel naar – het al in huis zijnde – SharePoint gewezen als de oplossing voor samenwerking en kennismanagement. Het bleek echter een complexe zaak om records management bij SharePoint in te regelen. Evides heeft vele verschillende typen content en documenten waar even verschillende wetgeving op van toepassing is. Vernietigingstermijnen lopen uiteen en de verwerking van klantendata en andersoortige documenten dient aan regels te voldoen. Essentieel dus dat workflows en business rules eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. Uiteindelijk is voor een hybride omgeving gekozen: met SharePoint en met OpenText.

Voor die hybride omgeving is gekozen nadat I.R.I.S. Nederland alle ruim 80 benodigde vereisten aantoonbaar kon realiseren en met de oplossing ‘OpenText Application Governance & Archiving for Microsoft SharePoint’ (AGA) een passend antwoord had voor records management. Evides was direct enthousiast over AGA, zeker na het afleggen van enkele referentiebezoeken.

Evides werkt nu aan een omgeving rondom Content Server 10, AGA en SharePoint; een moderne en slagvaardige content- en kennismanagement infrastructuur. Medio mei 2015 voorziet men de afronding. Dat geeft Evides de kans om de organisatie waar nodig voor te bereiden op eventueel nieuwe processen. Met Content Server 10 beschikt Evides over een stabiele database, met SharePoint over een intuïtieve tool met een goede interface waarmee samenwerking en kennismanagement naar een hoger plan kunnen worden getild. De toevoeging van AGA verzekert een robuuste en toch flexibele manier voor records management.

Evides standaardiseert op twee leveranciers, namelijk OpenText en Microsoft. Dat is een stabiele omgeving die door het commitment van zowel de leveranciers als van I.R.I.S. Nederland van continuïteit verzekerd is. I.R.I.S. implementeert en integreert de oplossing. De implementatie van OpenText Application Governance & Archiving bij Evides door I.R.I.S. Nederland is de eerste installatie in Nederland.

I.R.I.S. Nederland BV – Bergerweg 170 –6135KD Sittard – Tel: +31 (0) 43 408 6600 – Fax: + 31 (0) 43 408 6609 – e-mail: info@iriscorporate.com- internet: www.irisecm.com- www.iriscorporate.com.

Voor de redactie:

Over Evides Waterbedrijf
Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, veilig, schoon èn smakelijk drinkwater aan 2,5 miljoen klanten in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Daarnaast biedt Evides industriewaterdiensten op maat aan grote industriële klanten in ondermeer Nederland, België, Duitsland en China. Evides Waterbedrijf is in handen van publieke aandeelhouders (gemeenten en provincie).
Het drinkwater wordt voor 80% bereid uit de rivier de Maas, voor 16% uit grondwater en voor 4% uit duinwater. In het drinkwatersegment bezet Evides, gemeten naar aansluitingen, afzet en omzet, de tweede plaats in Nederland.
Meer informatie op: http://www.evides.nl

Over I.R.I.S.
I.R.I.S. heeft als missie de productiviteit en knowhow van haar klanten te verhogen door hen te helpen hun documenten, gegevens en informatie beter te beheren.
I.R.I.S. Products & Technologies ontwikkelt technologieën en producten op het gebied van Intelligente Documentherkenning en commercialiseert haar productportefeuille op wereldwijde schaal aan de hand van krachtige partnerships.
I.R.I.S. Professional Solutions biedt ondernemingen en overheden de kans binnen één enkele onderneming innoverende knowhow en spitstechnologie te vinden voor een doeltreffend beheer van hun documenten, informatiestromen en informatica-infrastructuur.
Bij I.R.I.S. zijn meer dan 500 personen werkzaam, verdeeld over vestigingen in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Brasschaat (België), Orly (Frankrijk), Windhof (Luxemburg), Amstelveen en Meerssen (Nederland), Aken (Duitsland), Delray Beach (Florida, Verenigde Staten), Hong Kong (China), Oslo (Noorwegen) en Kopenhagen (Denemarken).
Meer informatie op: www.irisecm.com en www.iriscorporate.com.

Voor redactionele informatie: Influx PR – Jakob Brons - tel.: 055 366 3034 - e-mail: jakob@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: