I.R.I.S. versnelt scanprocessen bij Evides Waterbedrijf

Persbericht geplaatst door Influx PR op 02-11-2011
I.R.I.S. versnelt scanprocessen bij Evides Waterbedrijf

Integratie van I.R.I.S.-scanoplossingen met OpenText ECM Suite zorgt voor gestandaardiseerde omgeving

Meerssen, 2 november 2011 Evides Waterbedrijf heeft gekozen voor de scansoftware van I.R.I.S. Nederland, gespecialiseerd in Intelligente Documentherkenning (IDR), Enterprise Content Management (ECM) en complexe infrastructuur voor Informatie- en Communicatietechnologie (ICT). Door de integratie van deze software met de OpenText ECM Suite beschikt Evides over een gestandaardiseerde omgeving. Bovendien kan het waterbedrijf de benodigde scanproducten nu van één leverancier afnemen in plaats van vier aparte softwarepartijen zoals voorheen het geval was. Alle fases in het scantraject kunnen met één actie doorlopen worden, wat resulteert in een sneller scanproces.

Evides Waterbedrijf had I.R.I.S. al eerder ingeschakeld; destijds voor de herimplementatie van de OpenText ECM Suite. Daarnaast verzorgt I.R.I.S. al vijf jaar het functioneel en technisch beheer van het systeem. Egbert Hagendijk, documentair informatiebeheerder bij Evides Waterbedrijf: “Toen we op zoek gingen naar vervanging voor onze verouderde scansoftware was het dan ook een logische stap om naar de producten van I.R.I.S. te kijken. Uit onze test bleek dat hun software hoge compressiewaardes en een hoge graad van herkenning en validatie heeft. Die resultaten hebben onze keuze bepaald.”

Evides Waterbedrijf neemt drie producten af: IRISPowerScan voor het scannen van documenten, IRISDocumentServer om gescande beelden om te zetten in geïndexeerde en bewerkbare bestanden en IRISXtract voor de automatische verwerking van inkomende facturen. Hagendijk: “We kunnen nu allerlei documenten, zoals facturen, na het scannen indien nodig laten sorteren in afzonderlijke documentcategorieën en toewijzen aan de verschillende bedrijfsprocessen. Daarna voert de software de automatische extractie uit van de benodigde gegevens. De bestanden worden vervolgens als PDF overgedragen aan het ECM-systeem, waar een ieder met de juiste rechten de documenten kan inzien of bewerken.”

Behalve het versnelde scanproces ziet Hagendijk ook verschillen in de opties die de software biedt. “We kunnen nu in de scan gemakkelijker zien of een pagina dubbelzijdig bedrukt is en dat is vooral handig bij documenten met heel veel pagina’s. Daarnaast herkent de software bijvoorbeeld barcode- en watermeternummers in werkopdrachten. Dankzij de integratie met de OpenText ECM Suite is het heel makkelijk om een bepaald document terug te vinden. Nog een voordeel is dat al onze multifunctionele printers, waarmee alle medewerkers kunnen scannen, printen en kopiëren, met de software van I.R.I.S. zijn aangesloten op het ECM-systeem. We hebben hiermee de zekerheid dat alle documenten meteen in het documentmanagementsysteem terecht komen. En zo voorkomen we vervuiling van fileservers en de Exchange-omgeving.”

Rick Gruijters, Business Development Manager bij I.R.I.S. Nederland: “Het is goed om de toegevoegde waarde van de I.R.I.S.-scanoplossingen in de praktijk te zien bij onze OpenText-klanten. Vooral wat betreft factuurverwerking zal Evides Waterbedrijf profiteren van de koppeling met het financiële systeem. Op dit moment lopen er meerdere implementaties, maar Evides is een van de eerste organisaties die met deze integratie live gegaan is.”

Voor de redactie:

I.R.I.S. Nederland BV – Markt 10 – 6231 LS Meerssen
Tel: +31 (0) 43 408 6600 – Fax: + 31 (0) 43 408 6609 –
e-mail:
info@iriscorporate.com internet: www.ecm.irislink.com- www.iriscorporate.com.

Over Evides Waterbedrijf
Evides Waterbedrijf levert drinkwater in het zuidwesten van Zuid-Holland, Zeeland en de Brabantse Wal. Hier kunnen circa 2,5 miljoen klanten vertrouwen op drinkwater van uitstekende kwaliteit; 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook produceert Evides verschillende watersoorten voor de industrie in binnen- en buitenland en is zij actief in de afvalwaterzuivering. Voor alle producten geldt, dat klanten kunnen rekenen op betrouwbare producten en continuïteit. Kijk voor meer informatie op www.evides.nl.

Over I.R.I.S.
I.R.I.S. heeft als missie de productiviteit en knowhow van haar klanten te verhogen door hen te helpen hun documenten, gegevens en informatie beter te beheren.
I.R.I.S. Products & Technologies ontwikkelt technologieën en producten op het gebied van Intelligente Documentherkenning en commercialiseert haar productportefeuille op wereldwijde schaal aan de hand van krachtige partnerships.
I.R.I.S. Professional Solutions biedt ondernemingen en overheden de kans binnen één enkele onderneming innoverende knowhow en spitstechnologie te vinden voor een doeltreffend beheer van hun documenten, informatiestromen en informatica-infrastructuur.
Bij I.R.I.S. zijn meer dan 500 personen werkzaam, verdeeld over vestigingen in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Brasschaat (België), Orly (Frankrijk), Windhof (Luxemburg), Amstelveen en Meerssen (Nederland), Aken (Duitsland), Delray Beach (Florida, Verenigde Staten), Hong Kong (China), Oslo (Noorwegen) en Kopenhagen (Denemarken).
Meer informatie op www.ecm.irislink.com en www.iriscorporate.com.

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Jakob Brons / Corrie Lalkens - Stoomwezenstraat 33, 7331 AE Apeldoorn.
Tel.: 055 366 3034, e-mail: jakob@influx-pr.com / corrie@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: