Informatieavond in Amsterdam: Leerproblemen, dyslexie of een andere leerstijl?

Persbericht geplaatst door HealthCentreCho op 05-09-2013
Informatieavond in Amsterdam: Leerproblemen, dyslexie of een andere leerstijl?

Milou van Rooij - de Vries van Chõ Coaching en Jet Meelker van Meelker Coaching en Training organiseren een voorlichtingsavond over dyslexie en aanverwante leerproblemen. De avond vindt plaats op donderdag 7 november om 19:30 uur in de Montessorischool De Regenboog aan de Woudrichemstraat 5 te Amsterdam ZO. De toegang is gratis.

Wanner je kind bijna altijd vrolijk, veel vriendjes heeft, creatief en vindingrijk is, rent, springt en graag tuimelt graag, school niet altijd even makkelijk vindt, maar wel ontzettend slim is, dan lijkt je kind op zZiep.
Lijkt je kind op zZiep, dan is de kans groot dat er leerproblemen op school zijn, zoals leesproblemen, spellingsproblemen of rekenproblemen. Als het niet goed gaat op school, verdwijnt het plezier in leren.
* Je kind heeft een dyslexie of dyscalculie verklaring gekregen.
* Je kind kan moeite hebben met leren als het de diagnose AD(H)D of een aanverwante stoornis heeft gekregen.
* Je vermoed dat je kind hoogbegaafd is, maar loopt op school juist achter op de stof.
* Je kind kan zich niet concentreren of heeft sociaal emotionele problemen, zoals faalangst, examenvrees of een negatief zelfbeeld.
Het zijn allemaal situaties, waarbij je als ouder je kind wilt ondersteunen.

Leerstijl
Onze hersenen zijn verdeeld in twee helften. zZiep kinderen hebben een voorkeur om met hun rechter hersenhelft te denken. Deze groep kinderen denken in beelden en niet in woorden en zij associëren heel sterk met wat zij visueel en gevoelsmatig waarnemen.
Ons onderwijs is juist grotendeels ingesteld op linksgeoriënteerde denkers. Hierdoor sluit de aangeboden leerstijl niet goed aan bij zZiep kinderen.

Kernsivie methode
De Kernvisie methode kan dan uitkomst bieden. In ongeveer zeven coaching sessies leert je kind een andere leerstijl om met de aangeboden lesstof om te gaan. Hierdoor lukt het vaak wel om te leren en om resultaten te boeken. Daarnaast worden sociaal emotionele problemen aangepakt. Hierdoor keert het plezier in leren terug.

Informatie avond
Tijdens de informatiebijeenkomst op 7 november wordt levendig en interactief uitgelegd hoe en waarom de Kernvisie methode je kind kan helpen. De avond wordt gepresenteerd door Wim Bouman, grondlegger van de Kernvisie methode en auteur van het boek 'Krachtig anders leren'.
Meer informatie over de methode vind je op www.kernvisiemethode.nl, meer over Milou van Rooij - de Vries vind je op www.cho-coaching.com en meer over Jet Meelker vind je op www.meelkercoaching.nl.

Voor aanmelding en informatie:
Aanmelding vooraf is gewenst in verband met het aantal beschikbare plaatsen.
Milou van Rooij - de Vries, info@cho-coaching.com of 020-3654177

Voor de redactie:

Graag verspreiden in omgeving Amsterdam, Amsterdam ZO, Weesp, Abcoude, Ouderkerk aan de Amstel

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van HealthCentreCho: