Informatieavond: Leerproblemen, dyslexie of een andere leerstijl?

Persbericht geplaatst door HealthCentreCho op 14-05-2013
Informatieavond: Leerproblemen, dyslexie of een andere leerstijl?

Bij de Wormer Vendeliers, Knollendammerstraat 14 te Wormer nabij Amsterdam organiseren Jet Meelker van Meelker Coaching en Training en Milou van Rooij - de Vries van Chõ Coaching op dinsdag 11 juni een voorlichtingsavond over dyslexie en aanverwante leerproblemen. De avond begint om 19:30 uur.

Kinderen met leerproblemen, u kunt daarbij denken aan dyslexie, dyscalculie en concentratieproblemen, en sociaal emotionele problemen, zoals faalangst, examenvrees en een negatief zelfbeeld, zijn niet gedoemd om daar hun hele schooltijd last van te hebben. De Kernvisie methode helpt deze kinderen om op een andere manier te leren, juist door gebruik te maken van hun talenten en niet door te gaan op datgene wat eerder niet lukte. Vaak ligt de focus op het opnieuw aanbieden van bijvoorbeeld spellingregels in de hoop dat ze deze keer wel blijven hangen. Dit sluit niet aan bij de leerstijl van het kind, waardoor het resultaat opnieuw niet afdoende zal zijn. Door gebruik te maken van de capaciteiten van het kind, zijn zij wél in staat om te automatiseren, wat nodig is om meer vanzelfsprekend te kunnen lezen, spellen en rekenen.
Milou van Rooij - de Vries en Jet Meelker helpen in hun praktijken kinderen door middel van de Kernvisie methode naar een andere leerstrategie, waardoor deze kinderen in staat zijn om grote verbeteringen te realiseren in hun leerresultaten en in hun welzijn.
Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt u uitgelegd hoe en waarom de Kernvisie methode uw kind kan helpen. De avond wordt gepresenteerd door Wim Bouman, grondlegger van de Kernvisie methode en auteur van het boek ‘Krachtig anders leren’.
Meer informatie over de methode vindt u op www.kernvisiemethode.nl, meer over Jet Meelker vindt u op www.meelkercoaching.nl en meer over Milou van Rooij - de Vries vindt u op www.cho-coaching.com.

Aanmelding vooraf is gewenst in verband met het aantal beschikbare plaatsen.
De toegang is € 5,- per persoon inclusief koffie en thee.

Voor aanmelding en informatie:
Milou van Rooij - de Vries: info@cho-coaching.com of 020-3654177

Voor de redactie:

Graag onder categorie onderwijs