Inklapbare Kunststof Palletbox nu bereikbaar voor iedereen.

Persbericht geplaatst door vincent op 08-02-2016
Pallet-boxen.nl komt op de markt met een inklapbare kunststof palletbox met een houten pallet.
De binnenwanden en bodem van de palletbox bestaan uit glad afgewerkt kunststof. Tevens wordt er een deksel bijgeleverd, waardoor de goederen “muisdicht” kunnen worden getransporteerd en opgeslagen.

Voordelig
Doordat de inklapbare kunststof boxpallet wordt gezet op een houten europallet, profiteert de lading van alle voordelen die een kunststof palletbox biedt, alleen kan deze box nu zó voordelig worden aangeboden dat ze aantrekkelijk wordt voor een marktsegment waarvoor dit type palletboxen tot nu toe te duur was.

Constructie
De palletbox bestaat uit 4 elementen: Een houten pallet, een kunststof bodemschaal, kunststof vouwwanden en een kunststof deksel.
De wanden zijn gemaakt van zeer hoogwaardige 10mm dikke sandwichpanelen. Ze hebben een veel hogere belastbaarheid dan wanden van bijvoorbeeld kanaalplaat.
Tijdens de opbouw worden de vouwwanden in de rand van de bodemschaal geduwd, waarna de palletbox gevuld kan worden. Als de deksel erop is gelegd schuift de bovenzijde van de wand enkele centimeters in de deksel. Nu kan de box ook stabiel gestapeld worden. Het profiel van de deksel is nl. zo ontworpen dat de pallet er stevig op blijft staan.

Laadvermogen
De boxen kunnen tot 500kg worden beladen worden en tot 3-hoog worden gestapeld. Voor de meeste toepassingen is dit ruim voldoende.

Optimale vrachtwagenbelading
De palletboxen zijn in verschillende hoogtes leverbaar. Afhankelijk van de vrachtwagenhoogte kunnen deze boxen tijdens transport 2- of 3-hoog worden gestapeld.
Het meest gangbare model is 95cm hoog met een netto inhoud van 0,72 m3
De hogere variant is 113cm hoog met een netto inhoud van 0,89 m3
Een lagere variant is 83cm hoog met een netto inhoud van 0,60 m3


Meer informatie
Uitgebreidere specificaties en foto’s van deze inklapbare kunststof palletbox vindt u op de website
www.pallet-boxen.nl
Email: info@pallet-boxen.nl
Telefoon +31 40 304 13 74