Inschrijving VELUX Trophy 2012 geopend

Persbericht geplaatst door VELUX Nederland B.V. op 16-11-2011
Inschrijving VELUX Trophy 2012 geopend

Samenwerking in projecten met optimale daglichttoetreding beloond

De Meern, 16 november 2011.De VELUX Trophy wordt in 2012 voor de tweede keer door VELUX Nederlanduitgereikt aan een recent opgeleverd woning- of utiliteitsbouwproject. De inschrijving voor deelname aan de VELUX Trophy 2012 is nu geopend. Een onafhankelijke jury beoordeelt de projecten aan de hand van verschillende criteria waaronder het met behulp van VELUX producten creëren van een optimale daglichttoetreding en een comfortabel binnenklimaat en de samenwerking binnen het project tussen architect, aannemer en bouwmaterialenleverancier. Het winnende project ontvangt de ‘VELUX Trophy’ en een geldbedrag van 7500 euro verdeeld over de deelnemende architect, aannemer en bouwmaterialenleverancier. Inschrijven kan tot 1 oktober 2012.

Positieve invloed daglicht
Studies hebben uitgewezen dat daglicht een positieve invloed heeft op de gezondheid, prestaties en leercapaciteit van mensen. Om duurzaam te bouwen met optimale daglichttoetreding en een comfortabel wooncomfort is het belangrijk voldoende glasoppervlak en natuurlijke ventilatie toe te passen. Hierdoor ontstaat meer daglichttoetreding, een betere lichtspreiding en meer wooncomfort in een ruimte. “Een goede hoeveelheid daglicht in een gebouw begint met de ambitie van zowel opdrachtgever, architect, aannemer als bouwmaterialenleverancier. Door samen te werken behalen ze een beter eindresultaat met optimale daglichttoetreding en een comfortabel binnenklimaat. Bij steeds meer projecten wordt hier in alle fasen van het ontwerp en bij de uitvoering over nagedacht. De VELUX Trophy is ontstaan doordat VELUX Nederland graag de gezamenlijke inspanningen voor deze projecten wil belonen. De Brede school De Zuidlanden van architect Yushi Uehara (Zerodegree Architecture), Dijkstra Draisma (aannemer) en NVB Vermeulen (Bouwmaterialenleverancier) is als winnaar van de eerste VELUX Trophy een goed voorbeeld voor potentiële inzendingen voor dit jaar,” aldus Michel Kalis, Commercieel Directeur van VELUX Nederland B.V.

Beoordelingscriteria
Projecten die in de periode 1 september 2010 tot 1 oktober 2012 zijn opgeleverd, kunnen tot 1 oktober 2012 worden ingeschreven voor deze competitie. Het winnende project wordt door een onafhankelijke vakjury gekozen. De winnaars ontvangen voor het winnende project een ‘VELUX Trophy’ en een geldbedrag van 7500 euro verdeeld over de deelnemende architect, aannemer en bouwmaterialenleverancier. Meer inspiratie, informatie en het registratieformulier staat op www.velux.nl/trophy.

-///-

Over de VELUX Groep
De VELUX Groep zorgt al 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakramen en daglichtsystemen voor hellende daken biedt het VELUX productprogramma oplossingen voor platte daken. Het assortiment van de VELUX Groep bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten, producten aangestuurd door zonne-energie en zonnecollectoren. VELUX Technology levert tevens originele VELUX onderdelen aan onze partners werkzaam op het gebied van raamdecoratie voor dakramen.

De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten die bij een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. In zes modelwoningen in het Model Home 2020 project wordt concreet getoond hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat. De opgebouwde kennis uit het project wordt vertaald naar visualisatietools. De VELUX Groep bezit productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl.

Voor de redactie:

Noot voor de redactie
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Claudia van Veenendaal
PR Manager

Tel: 030-6.629.679
E-mail: claudia.van.veenendaal@velux.nl
Adres: Molensteijn 2
Postcode/Plaats: 3454 PT De Meern