Instituut Laudius heeft primeur met aanbieden digitale thuisstudies

Persbericht geplaatst door OSM op 19-08-2013
Instituut Laudius heeft primeur met aanbieden digitale thuisstudies
Vanaf augustus 2013 biedt Instituut Laudius al haar 275 cursussen ook digitaal aan. Hiermee is Laudius de eerste aanbieder van thuisstudies in Nederland die al het cursusmateriaal in digitale vorm aanbiedt. Laudius speelt in op de trend dat studenten en cursisten steeds vaker op zoek zijn naar digitaal lesmateriaal. Vorig jaar bleek uit de Leermiddelenmonitor van de Stichting Leerplanontwikkeling Nederland (SLO) al dat het gebruik van digitaal lesmateriaal sterk was toegenomen. Echter, een afstandsopleider die het totale cursusaanbod ook digitaal aanbiedt ontbrak tot voor kort. Een student mag bij Laudius zelf zijn voorkeur aangeven: gedrukt cursusmateriaal, digitaal materiaal of een combinatie van beide varianten. Een cursist kan bij Laudius ook kiezen voor begeleiding door professionele docenten. Via de ‘Digitale Leeromgeving’ van Laudius kunnen studenten online huiswerk insturen en vragen stellen aan docenten. Laudius biedt op deze manier niet alleen gebruikersgemak maar helpt studenten ook qua financiën: zo kan een student al voor een totaalprijs van € 29,- een complete, kwalitatief uitstekende digitale cursus volgen die opleidt voor een officieel erkend diploma. Hiermee biedt Laudius een uitgekiende mogelijkheid voor een breed publiek om ook in economisch lastige tijden de broodnodige kennis te blijven vergaren.
Direct beginnen met leren
“Flexibel en goedkoop leren, met kwalitatief uitstekend lesmateriaal, dat is wat de moderne student wil”, stelt Peter Mulder, directeur van Laudius. “De lancering van ons digitaal lesmateriaal kan qua timing dan ook niet beter. Met behulp van een unieke login krijgen onze studenten toegang tot onze moderne Digitale Leeromgeving. Binnen deze nieuwe tool vinden studenten alle lessen van hun cursus. Deze kunnen ze vervolgens downloaden, opslaan, direct bekijken of eventueel zelf printen. Feitelijk kunnen ze direct, dus binnen enkele minuten na inschrijving, starten met hun cursus. Daarbij is het lesmateriaal onbeperkt toegankelijk vanaf een tablet, smartphone, laptop, e-reader en PC. Studenten kunnen zo overal en altijd beschikken over hun lesmateriaal, een aspect dat zonder meer zal bijdragen aan de slagingskans!”. Met het digitaal aanbieden van lesmateriaal heeft Laudius een primeur. Alle andere grote aanbieders van thuisstudies in Nederland bieden alleen schriftelijk studiemateriaal aan in de vorm van boeken, losbladig materiaal en ringbanden.
Altijd de meest actuele lesstof
“Met het digitaal aanbieden van lesmateriaal kunnen we onze cursussen tegen een zeer scherp tarief aanbieden”, vertelt Mulder verder. “We besparen flink omdat we de cursus niet hoeven te drukken, te verpakken en te verzenden. Mocht een student toch liever een gedrukte versie van het cursusmateriaal willen aanschaffen dan is dat geen enkel probleem. Ook gedrukte cursussen leveren we tegen ongekend lage lesgelden. Bij het drukken van onze cursussen maken we namelijk gebruik van ‘printing-on-demand’ technologie. Een bestelde cursus wordt direct gedrukt en wordt al binnen enkele uren per post verstuurd. Hierdoor kennen wij binnen Laudius geen voorraden en kunnen we actuele wijzigingen in de leerstof direct doorvoeren. Onze leerstof sluit daardoor altijd naadloos aan op de meest actuele exameneisen zodat onze studenten perfect op een examen worden voorbereid. Dit geldt voor zowel een digitale als gedrukte cursus.” Laudius heeft hoge verwachtingen van het digitaal aanbieden van cursussen. Dit is mede geënt op de sterke groei van het gebruik van digitale leermiddelen in Nederland; in 2012 is dit volgens Leermiddelenmonitor van SLO met gemiddeld 40% toegenomen en alles wijst erop dat deze groei in 2013 zal doorzetten.
Over Instituut Laudius
Laudius ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige cursussen en biedt een breed spectrum aan thuisstudies aan: beroepscursussen, cursussen voor de officiële staatsexamens van het Ministerie van OCW (VMBO, HAVO, VWO), taalcursussen, cursussen voor het vergroten van de algemene ontwikkeling en leuke creatieve hobbycursussen. Laudius is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is ISO 9001 gecertificeerd. Verder werkt Laudius samen met een groot aantal officiële landelijke exameninstanties.

Voor de redactie:

Mark van Hegelsom
Marketing Manager Laudius
Telefoon: 088-93 93 905
E-mail: voorlichting@laudius.nl