Internetbureau Its a virus start incubator

Persbericht geplaatst door Its A virus op 11-04-2011
Internetbureau Its a virus start incubator
De Galapagos Group

Internetbureau It's a virus heeft de Galapagos group gelanceerd; een nieuwe internet incubator op de NDSM werf in Amsterdam-noord. In deze unieke omgeving krijgen internetbedrijven alle faciliteiten om om te excelleren.

Wij zijn op dit idee gekomen nadat we zelf een aantal incubators hebben bezocht. Vaak zijn deze kantoren een verzameling bedrijven die binnen een enorme ruimte anoniem blijven ten opzichte van elkaar. Dit terwijl gemeenten maar geld weg blijven pompen in de hoop dat er dan vanzelf een creatieve industrie ontstaat. Zo werkt het dus niet. Een goede ruimte is slechts een van de factoren die belangrijk is voor het tot stand komen van een goede incubator. Zo moeten er innoverende bedrijven aan worden getrokken; geen bedrijven die geforceerd willen innoveren (die zijn al te laat). Tevens moeten er allerlei groei faciliteiten aan worden geboden zoals; een dynamische omgeving, netwerk en financieringsmogelijkheden. Met andere woorden; je moet bedrijven wat te bieden hebben, anders komen ze niet!

Omdat wij vinden dat het veel beter kan, zijn wij de Galapagos group gestart (zonder enige subsidies natuurlijk). Hier groeit innovatie 'from the bottom up' en wordt het niet 'top down' opgelegd.

De naam van deze incubator komt natuurlijk van de Galapagos eilanden. Op deze beroemde eilanden kunnen unieke soorten succesvol evolueren. De Galapagos group is hetzelfde, alleen dan voor internetbedrijven. Binnen de Galapagos group krijgen bedrijven alle faciliteiten om te evolueren, te innoveren en dus te excelleren.

Bedrijven die zich aansluiten bij de Galapagos group krijgen niet alleen een mooi kantoor, maar belanden in een dynamische omgeving waarin ze gebruik kunnen maken van een interessant netwerk, ze kunnen praten over financieringsmogelijkheden en kunnen gebruik maken van de Brainstorm Boot.

Het kantoor bevindt zich op de rustieke NDSM werf in Amsterdam-noord. De NDSM werf heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een van de meest belangrijke plaatsen voor creatieve media en internet bedrijven. Inmiddels zijn ook grotere bedrijven als MTV en BNN er gehuisvest, de creatieve en inspirerende aard van de plek is echter nog lang niet verdwenen.

De Galapagos group is bedoeld voor innovatieve bedrijven die voor hun kernactiviteiten afhankelijk zijn van het internet. Met het aantrekken van de juiste bedrijven, weten alle aangesloten bedrijven dat ze in een voor hun relevant netwerk terecht komen.

Website: www.itsavirus.com

deel deze pagina: