Introductie IRIS Arbo: veilig opslagsysteem voor medische dossiers

Persbericht geplaatst door HelpdeskKE op 24-05-2012

Veenendaal, 24 mei 2012

IGN Automatisering lanceert op 24 mei IRIS Arbo: een veilig, digitaal opslagsysteem voor medische dossiers van zelfstandig bedrijfsartsen.

Hoe belangrijk borging van veiligheid van medische dossiers is, blijkt uit de uitzending van Zembla van 20 april jl. Bij een vooraanstaand softwarebedrijf werd een veiligheidslek geconstateerd. Hierdoor lagen de medische gegevens van honderdduizenden cliënten op straat.

Ook zelfstandig bedrijfsartsen worstelen met manieren om hun medische dossiers veilig op te slaan. Veelal gebruikt men daarbij USB sticks met bijbehorend risico op verlies van gegevens of complete dossiers. Voor IRIS Arbo is een veilig opslagsysteem ontwikkeld: de software wordt lokaal op de notebook van de bedrijfsarts geïnstalleerd en is met wachtwoorden beveiligd.

IRIS Arbo is ontwikkeld naar aanleiding van een concrete vraag van een zelfstandig bedrijfsarts. Ruud Brans: “Er zijn momenteel praktisch geen aanbieders voor opslag van medische dossiers voor zelfstandig bedrijfsartsen. De aanbieders die er zijn, richten zich op de grote arbodienstverleners en zijn voor een ZZP’er onbetaalbaar.”

Directeur IGN Automatisering Marcel van Westbroek: “De applicatie sluit optimaal aan bij de behoeften van de hedendaagse bedrijfsarts: veilig, betaalbaar en eenvoudig in gebruik. Het is 24 mei mogelijk om via www.irisarbo.nlde software twee maanden kosteloos uit te proberen, daarna een vaste, lage prijs van 69 euro per maand. Ook na de introductie zal de feedback van de gebruikers van IRIS Arbo blijvend geïnventariseerd en verwerkt worden in de updates van IRIS Arbo.”

Over IGN Automatisering:

IGN Automatisering is een Nederlandse softwareonderneming gevestigd in Veenendaal. Sinds 1993 actief op het gebied van softwareontwikkeling ten behoeve van de zorgsector waarbij een Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) genaamd IRIS op de markt werd gebracht. Hier werken diverse GGZ- en andere zorginstellingen mee. In 2011 werd IRIS Arbo ontwikkeld, samen met Ruud Brans, zelfstandig bedrijfsarts; zodat voorzien wordt in een veilig, eenvoudig en betaalbaar opslagsysteem voor medische dossiers van (zelfstandig) bedrijfsartsen.

Meer informatie

IGN Automatisering BV

www.irisarbo.nl

info@irisarbo.nl

Voor de redactie:

Noot voor de redactie – niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met M. van Westbroek. U kunt bellen naar 0318 50 88 86 of mailen naar info@irisarbo.nl


IGN Automatisering BV

M. van Westbroek

Vendelier 57-A/B

3905 PC Veenendaal

0318 50 88 86

06 446 44 659

www.irisarbo.nl

mvwestbroek@ignautomatisering.nl

deel deze pagina: