Jacqueline Cramer en Annemarie van Gaal sprekers op symposium ‘Innovatief en duurzaam op weg’

Persbericht geplaatst door Ten Have Tekst op 17-10-2011
Jacqueline Cramer en Annemarie van Gaal sprekers  op symposium ‘Innovatief en duurzaam op weg’

Zakenvrouw en tv-persoonlijkheid Annemarie van Gaal en oud-minister Jacqueline Cramer zijn twee van de sprekers die aan het woord komen tijdens het Kijlstra Symposium ‘Innovatief en duurzaam op weg’, dat op 17 november plaatsvindt in Veendam. Spreekstalmeester en RTL-sportpresentator Wilfred Genee geeft verder het woord aan onder meer directeur Harm Post van Groningen Seaports en gedeputeerde Tanja Klip van Drenthe.

Duurzame ontwikkeling daagt de zakenwereld uit tot nieuwe en innovatieve ideeën op strategisch, operationeel en technisch vlak. Het gaat om de toekomstige samenwerking op globaal, regionaal en lokaal niveau. Steeds meer overheden en ondernemingen in Nederland committeren zich aan een duurzame toekomst en dragen bij aan sociale, economische en ecologische innovatie. ,,Innovatie is niet alleen belangrijk voor bedrijven, maar heeft ook veel raakvlakken met de politiek en de rest van de maatschappij’’, zegt directeur Ronald Bronsema van Kijlstra Bestrating als organisator van dit symposium. ,,De kracht van de vernieuwing en versnelling van duurzaamheid en innovatie ligt in de synchronisatie van al deze dimensies. Ons symposium draagt bij aan deze synchronisatie.’’

Programma

Na een ontvangst met lunch interviewt Genee kort wethouder Wierenga van Veendam over duurzaamheid in zijn gemeente. Oud-minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu Jacqueline Cramer spreekt als eerste over de staat van innovatieve ontwikkelingen en duurzaamheid in Nederland. Directeur Harm Post vertelt over de het succes van innovatief en duurzaam ondernemen op Groningen Seaports. Directeur Strategie & Ontwikkeling van ingenieursbureau Tauw Han de Wit belicht duurzaamheid en innovatie vanuit het perspectief van het ingenieursbureau. Televisiepersoonlijkheid, succesvol zakenvrouw en columniste van Het Financieele Dagblad Annemarie van Gaal levert verbluffende inzichten om nieuwe omzetkansen te ontdekken. Van Gaals speeches staan bekend als buitengewoon inspirerend.

Innovatiebreak

Het symposium wordt vervolgd met een innovatiebreak van ongeveer een uur, met een energyboost, gelegenheid tot duurzaam netwerken en een workshop ‘Reflectiebestratingsmaterialen en openbare verlichting’ door Robbert Dijkema van ingenieursbureau Tauw. Na de innovatiebreak interviewt Genee gedeputeerde Tanja Klip van Drenthe over innovatieve duurzame initiatieven in het Noorden, zoals Energie Transitie Park Midden-Drenthe en Energy Valley. Tot besluit van het officiële gedeelte is er de forumdiscussie ‘Innovatief en duurzaam op weg’ met Cramer, Van Gaal, Klip en De Wit onder leiding van Genee.

Aanmelden

Het symposium, dat plaatsvindt in het pand van Kijlstra Bestrating aan de Adriaan Tripweg 5 in Veendam, is bedoeld voor beslissers, beleidsmakers, directeuren, managers, projectmanagers en adviseurs die vanuit zowel private als publieke partijen betrokken zijn bij plan- en locatieontwikkeling. Aanmelden kan tot en met 10 november via de website www.kijlstrasymposium.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden.

Gedeputeerde Tanja Klip-Martin is een van de sprekers tijdens het Kijlstra Symposium.

Voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht, het symposium en het programma kunt u contact opnemen met Jan Katoen van Kijlstra Bestrating, tel. (0598) 696666 of e-mail info@kijlstrasymposium.nl.