JAH6, The Hype en Want Want op After Summer festival

Persbericht geplaatst door Stille Evenementen op 01-09-2011
JAH6, The Hype en Want Want op After Summer festival

Bleekerseiland, 17 september

MEPPEL – Bleekerseiland tegenover de Stoombootkade in Meppel is zaterdag 17 september het toneel van het After Summer festival. Van 16.00 tot 23.00 uur zijn jong en oud hier welkom in een zomerse muzieksfeer. Landelijk bekende bands, afgewisseld met dj’s, doen er alles aan om er een onvergetelijke happening te maken. De entree is gratis.

Het After Summer festival is een ‘strand- en dansfeest op een eiland in de stad’, dat in het teken staat van de vrolijkheid, het ongedwongen genieten en de muzikale knipoog. Zo laat topact JAH6 het Hollandse levenslied klinken, maar dan verpakt in een vette ska- en reggaejas, gebracht met respect voor beide werelden. Het publiek van De Zwarte Cross pikte dit vorig jaar meteen op, toen de band daar een van de verrassingen was. In januari was JAH6 met evenveel succes te bewonderen op Eurosonic in Groningen.
In het zevenkoppig gezelschap nemen de Nederlands-Surinaamse Herman Havertong en Pieter Both (ex-Beef) de vocals voor hun rekening. Vijf andere klassemuzikanten zorgen dat alles klopt. Zelfs wie anders bij het origineel liever een straatje omloopt, zingt plotseling ongegeneerd De Vlieger en Ze gelooft in mij mee.

Frits Spits
The Hype zorgt voor een frisse sound waarin de liefde voor de Merseybeat en andere sixties-invloeden, maar ook bijvoorbeeld Oasis en Ryan Adams, helder doorklinken. The Hype is op zoek naar de ultieme song die blijft hangen. Voor het Haarlemse viertal staat de melodie voorop. Ze beheren erfenissen uit het verleden op een originele manier en slagen er zo in om eigentijds te blijven. Niet voor niets wordt de ‘tijdloze popband’ hogelijk gewaardeerd door media-iconen als Frits Spits en Matthijs van Nieuwkerk. Het grote publiek kent The Hype via 3FM onder meer van de hit Do you know? Ook The Hype draagt bij aan de geest die After Summer festival wil ademen.

Komisch anarchisme
Datzelfde geldt voor Want Want: vier jongens uit Kampen die bewust Nederlandstalige ‘powerpop’ spelen. Leadzanger Fokko Mellema was voorheen de drijvende en schrijvende kracht achter de punkrockformatie Jeremy's. Het tempo en het komisch anarchisme van zijn nieuwe band is nog steeds punk. Invloeden zijn de Amerikaanse collegerock van Weezer en Fountains of Wayne.
Want Want brengt veel ironie, relativering en humor. Producent van hun debuutalbum (2010) was niemand minder dan Daniël Lohues. De single Heleen (alleen uit op vinyl) groeide uit tot culthit. 3FM riep de formatie uit tot eerste Serious Talent van 2010, het jaar waarop ze speelden op Noorderslag. Ook band nummer drie op het After Summer festival is dus meer dan de moeite waard.

Meer informatie en nieuws is terug te vinden op de website www.after-summer.nl .

De organisatie van het After Summer festival is in handen van Stichting Joenait (powered by Xodus) en Stille Evenementen. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Bo-Rent, Jillz, Kunst & Cultuur Drenthe, gemeente Meppel, MEProductions, Noordkust, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Roodhof Muziek- & Showproducties, SENA, Stille Evenementen, Vox Vuurwerk en Popcollectief Xodus.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Stille Evenementen: