Je huisdier beschermen met Frontline

Persbericht geplaatst door PHuisman op 16-09-2015
Als hond- of kateigenaar wil je natuurlijk je huisdier beschermen tegen vlooien en teken. In deze strijd is Frontline een populair en bewezen product met een erkende effectiviteit. Frontline heeft verschillende soorten producten zoals Frontline Spray en Frontline Spot-On en later werd het assortiment uitgebreid met Frontline Combo.

De overeenkomsten
Beide producten hebben veel overeenkomsten. Ten eerste zijn het beide pipetten die rechtstreeks op de huid van het huisdier geleegd moeten worden. Het gebruik is eenvoudig en de dosering is slechts één pipet per dier. De werkzame stof komt niet in het bloed maar wordt verspreidt door het lichaam via het de talg laag van de huid en wordt vervolgens opgeslagen in de talgklieren. Vlooien hoeven niet te bijten om te sterven door de werkzame stof. Beide vormen van Frontline bevatten Fipronil als werkzame stof.

Het verschil tussen Frontline combo en spray
Het verschil is eenvoudig: Frontline Combo bevat een aanvullende werkzame stofgenaamd Methoprene. De Fipronil die in beide toedieningsvormen van Frontline werkt alleen op volwassen parasieten, hij doodt alle andere stadia van de ontwikkeling van de vlo niet. In Frontline Combo is een stof toegevoegd die de ontwikkeling van eieren, larven en poppen van de vlooien kan verhinderen. Als een vlo een ei heeft gelegd voor het aanbrengen van Frontline, zal dit ei vernietigd worden als het over Frontline Combo gaat maar zijn ontwikkeling zal verdergaan als Frontline Spot-On toegediend wordt. Frontline Combo biedt dus een dubbele beveiliging: het doodt volwassen vlooien en teken op uw huisdier en voorkomt vervuiling van de omgeving door eieren en larven van vlooien.

Hond met vlooien
Frontline Combo is effectiever maar ook duurder. De Frontline is 4 weken actief tegen teken en 8 weken tegen vlooien (alleen voor honden, bij katten is de duur 2 weken tegen teken en 4 weken tegen vlooien). Tijdens het tekenseizoen moet een hond elke maand behandeld worden, het wordt dan snel duur. Daarom wisselen sommige mensen Frontline Spot-On en Frontline Combo om de maand af. En als uw hond of kat niet veel vlooien heeft en uw huis is niet besmet kan de klassieke vorm Frontline Spot-On voldoende zijn. In tegenstelling, als uw huisdier besmet is en / of gevoelig is voor vlooienallergie, is het beter een optimale bescherming te kiezen met Frontline Combo en zijn dubbele werking:
  • Frontline Combo elimineert vlooien en teken op uw huisdier.
  • Frontline Combo voorkomt de ontwikkeling van nieuwe vlooien in de omgeving.
  • Frontline Spray
    Frontline Spray is eigenlijk zoals Frontline Spot-On : het bevat alleen Fipronil. Frontline Spray is dus alleen actief tegen volwassen vlooien. Het is natuurlijk ook effectief tegen teken. Het grote voordeel is dat u de hoeveelheid gespoten Frontline zelf kunt bepalen: het is dus ideaal voor zeer jonge dieren (honden en katten). Als u meerdere huisdieren in huis heeft kunt u 1 product kopen dat voor alle honden en katten werkt.
  • Kies zorgvuldig het product dat past bij het gewicht van uw huisdier.
  • Behandel regelmatig uw huisdier, zo kunt u veel problemen voorkomen die door de aanwezigheid van de parasiet ontstaan.
  • Als u meerdere huisdieren in huis heeft, is het noodzakelijk om ze allemaal te behandelen op hetzelfde moment.
  • Het is mogelijk om het behandelde dier te wassen als u een duur van 48 uur voor en na het aanbrengen wacht.