Kabeljauw uit de oven, heerlijk!

Persbericht geplaatst door bosmanict op 04-03-2014

Er wordt geadviseerd om elke week vis te eten, vooral de vetten zijn erg goed voor de gezondheid.

Vaak wordt er al gedacht “we slaan de vis wel over” want het is zo duur.
Nu zit daar natuurlijk best een kern van waarheid in, want als je even een lekker visje koopt in de viszaak of op de markt merk je dit wel in de portemonnee.

Voor een stuk of 4 lekkerbekjes betaal je al gauw € 10, of wanneer je een lekker bakje kibbeling koopt dan sla je al bijna stijl achterover wanneer je dit voor je hele gezin koopt. Je betaalt zo € 3,50 voor een bakje kibbeling en dan is de saus vaak nog niet meegerekend.

Weet je dat je ook erg lekkere vis kunt kopen gewoon in het vriesvak van de winkel? Je vindt daar verschillende vissoorten zoals koolvis, zalm en kabeljauw.
Daarnaast zijn deze vissoorten ook nog eens extra lang houdbaar omdat ze al ingevroren zijn. In de vriezer zijn deze vissen vaak zo’n 3 tot 4 maanden houdbaar in de vriezer en 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast. Natuurlijk is het meteen opeten na de bereiding het meest vers en allerlekkerste! Genoeg over de houdbaarheid voor nu.

We willen kabeljauw hier even verder uitlichten, want veel mensen zijn ervan overtuigd dat dit ook in de winkel heel erg duur is.
Dat blijkt niet zo te zijn, het is iets duurder dan koolvis, maar dan heb je ook echt wel een heerlijk stukje vis!

Kabeljauw kan op veel manieren worden gegeten, als stokvis, klipvis, vers of gezouten. Er zijn dus tal van mogelijkheden. Erg populair is kabeljauw uit de oven.

De smaak blijft erg vers, de vis kunt je lekker kruiden en je kunt er erg mee variëren. Je kunt kabeljauw met roomsaus maken, met pesto en tomaten, met courgette en ui, het is maar net wat je lekker vindt.

Heb je meer vis dan je op kunt, geen probleem, bewaren kun je het nog 2 tot 3 dagen in de koelkast. Eet smakelijk!