Kamperen in Friesland

Persbericht geplaatst door johanmeijer op 09-05-2014

Na een drukke periode op het werk met veel telefoontjes en besprekingen is het heerlijk om te ontspannen dicht bij de natuur zonder laptop, mobiel of ander communicatiemiddel. Heerlijk terug naar de basis. Campings die dit mogelijk maken worden ook wel karaktervolle groene campings genoemd afgekort als KGC.

Er zijn ook campings Friesland aangesloten bij de karaktervolle groene campings. De karaktervolle groene campings staan voor campings die gastvrij zijn en er heerst een familiaire sfeer met een eigen karakter. Uiteraard hebben de campings een uiterst mooie ligging in een rustige natuurrijke omgeving waar nog geen massatoerisme is. De campings zijn kleinschalig ingericht.

Ook de sanitaire voorzieningen zijn op en top geregeld. Er zijn voldoende douches en toiletten. Uiteraard worden ze regelmatig schoongemaakt zodat je van een schoon toilet of douche gebruik kunt maken. De campings bieden ongeveer plaats aan 40 tot 200 standplaatsen. Verder voldoen de campings aan de eisen die de ANWB en RECRON stelt.

Friesland is de ideale plaats om te ontspannen. Er is voor iedereen altijd wel wat wils. Je kunt ervoor kiezen om een dagje te gaan fietsen of een actief dagje kanovaren op de Friese meren. In Friesland Kun je genieten van de weidsheid of juist genieten van de omvangrijke bossen. Er zijn vele wandelpaden uitgezet zodat je van de ongerepte natuur kunt genieten. Ook een dag vissen is een goede mogelijkheid in Friesland. In Friesland heb je veel beekjes, kanalen en grote meren. Friesland is niet voor niets zo populair onder de sportvissers.

Kiezen voor een karaktervolle groene camping is dus kiezen voor ruimte, rust en natuur. Je komt echt weer even op adem. Je laadt je batterij weer op zodat je er weer tegen aan kunt. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor deze vorm van kamperen. Zij weten wat een weekje kamperen dicht bij de natuur met een mens doet.