Kerntrek-methode

Persbericht geplaatst door jellievdoorn op 06-06-2013

Inbrekers maken steeds vaker gebruik van de ‘Kerntrek-methode’, constateert de politie. Slotenmakers beschikken sinds 2006 over kerntrekkers. Hierna belandde het gereedschap ook in het criminele circuit.

Kerntrekker

Een kerntrekker is een machine waarmee een schroef in het sleutelgat wordt gedraaid. Hiermee kan de kern van het slot, het deel dat met de huissleutel wordt gedraaid, uit het slot worden getrokken. De deur is hiermee binnen twee minuten vrijwel geluidloos geopend. Het gros van de sloten zijn niet tegen kerntrekkers bestand.

Voldoende alternatieve sloten

Volgens de politie zijn tegenwoordig diverse sloten op de markt met het Politie Keurmerk Veilig Wonen die wel tegen kerntrekkers bestand zijn. In 2011 is kerntrekbeveiliging als nieuwe eis opgenomen in het PKVW-handboek Nieuwbouw. Dit handboek stelt eisen aan deuren die toegang geven tot de woning. Om aan deze eis te voldoen is een cilinder met SKG drie sterren of Veiligheidsbeslag SKG drie sterren met kerntrekbeveiliging nodig.

Meer informatie

Wilt u meer weten over inbraakwerend hang- en sluitwerk? Neem dan contact op met uw slotenmaker. Hij kan u adviseren over de beste sloten voor uw situatie.