Kilometers betonnen kademuur of spoortunnel professioneel gesloopt

Persbericht geplaatst door La-fashionista op 07-09-2012

Voor de 2,3 km lange spoortunnel van de Spoorzone Delft die door aannemerscombinatie CrommeLijn wordt aangelegd, in combinatie met een ondergronds station en een parkeergarage is Betonborings- en Sloopbedrijf A van der Jagt ingeschakeld om alle voorkomende betonborings- en sloopwerken uit te voeren. Voor het consortium PUMA dat het nieuwe haventerrein van de Tweede Maasvlakte aanlegt werd door Van der Jagt ruim 2 km betonnen diepwand gesneld om wapening vrij te maken voor de opbouw van de zichtbare kademuren.

In de spoortunnel die in Delft in aanbouw is worden alle voorkomende betonzaag-, betonboor- en betonsloopwerkzaamheden uitgevoerd door betonborings- en sloopbedrijf A van der Jagt. Voor de uitvoering van het project wordtgespecialiseerd groot materiaal en gereedschap ingezet, zoals een rupskraan, hydraulische sloophamers, diamantboren. Dankzij jarenlange ervaring met weg- en waterbouwkundige werken kan met inzet van modern materiaal en ervaren medewerkers deze megaklus worden geklaard.

Diepwand slopen
Voor de kademuren van de Tweede Maasvlakte, de laatste uitbreiding van het Rotterdamse havengebied, werd door Van der Jagt ruim 2 km diepwand “gesneld”. Van de 34 m hoge diepwand werd het beton van bovenste deel van ca. 1 meter gesloopt om zo de wapening vrij te maken voor verwerking in de betonconstructie van de zichtbare kadewanden. Ruim 1,5 jaar is met inzet van speciaal materiaal en gereedschap en 6 manjaren arbeid aan dit project gewerkt.

Betonborings- en sloopbedrijf A van der Jagt van alle markten thuis
Zowel in de utiliteitsbouw als in de weg- en waterbouw en de petrochemische industrie is
A van der Jagt bv thuis in alle voorkomende sloopwerken. Maar ook particulieren kunnen bij ons terecht met alle vragen en opdrachten op het gebied van boren, zagen en slopen van alle voorkomende betonnen constructies. Onze meer dan 45-jarige ervaring gecombineerd met goed opgeleide medewerkers en modern materieel stelt ons in staat om in werkelijke iedere situatie de beste oplossing te vinden.