Kinderattracties in Parijs

Persbericht geplaatst door joeva op 29-06-2012

Een reis naar parijs met kinderen is het vaak moeilijk om ze de hele tijd bezig te houden, en om dingen te doen die iedereen leuk vind, en de sfeer goed te houden. Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk in Parijs! Een van de mooie kanten van de ‘Stad van het Licht’, is de hoeveelheid activiteiten die je met kinderen kunt doen.

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar de Eiffel Toren is een fantastische attractie voor kinderen – ze zijn vaak dol op liften en trappen die heel hoog gaan. Kinderen onder de 3 gaat mogen gratis naar binnen, en kinderen van 3-11 jaar oud mogen met een korting naar binnen.

De Cirque d'Hiver is gemaakt voor kinderen. Het is een ouderwets circus compleet met acrobaten, een vliegende trapeze en een paardenshow. Het is al vanaf 1930 gevestigd in het oude colloseum. Geloof het maar, je staat ervan te kijken hoe mooi het is!

Het Tovermuseum is een van de meer kindervriendelijke musea. Je ziet een korte goochelshow, en daarnaast interessante tentoonstellingen, inclusief een aantal optische illusies.

De wat oudere kids zullen de Parijs Riool toer leuk vinden (hoe viezer, hoe beter!). Kijk – en ruik – what er onder de stad gebeurt terwijl je het rioolsysteem van dichtbij bekijkt. Het is misschien niet een heel goed idee voor kleine kinderen die overal aanzitten.

Iedereen is gek op een mooie boottocht en kinderen zijn geen uitzondering. Het uitzicht vanaf de Seine op de Eiffel Toren is ontbetaalbaar mooi, waarbij je op een cruise vaak ook een maaltijd kunt bestellen (misschien als je kinderen wat ouder zijn).

Het Centre Pompidou fascineert kinderen met zijn heldere, lichte kleuren en externe roltrappen. Binnen kun je het Nationale Museum van Moderne Kunst, de Kinder Gallerij, bioscopen en café’s vinden. Dus is er voor ieder wat wils.

De plek die je absoluut moet bezoeken met kinderen is natuurlijk Disneyland Parijs. Elke kind droomt ervan om het magische koningkrijk te gaan bekijken – je ziet ze genieten terwijl ze Mickey, Minnie en al hun favoriete Disneyfiguren ontmoeten. Het leuke is, het maakt niet uit wanneer je gaat, het park is het hele jaar open, met attracties voor kinderen en volwassenen. Je kunt gebruik maken van een aantal mooie aanbiedingen, inclusief een aantal ‘gratis voor kinderen’ pakketten. Kijk nu op de website voor meer informatie: http://www.disneylandparis.nl/

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van joeva: