Kinderen helpen met leerproblemen

Persbericht geplaatst door HealthCentreCho op 11-03-2013

Kinderen met leerproblemen zoals dyslexie, dyscalculie, concentratieproblemen, faalangst en een negatief zelfbeeld weer op weg helpen. Dat is wat kindercoach Milou van Rooij – de Vries van Chõ Coaching beoogt. Kinderen zijn namelijk niet gedoemd om daar hun hele schooltijd last van te hebben. Coaching bij leerproblemen is bedoeld voor kinderen, die vastlopen op school bij het automatiseren van informatie. Automatiseren is nodig om vanzelfsprekend te kunnen lezen, spellen en rekenen.
Chõ Coaching is onderdeel van Health Centre Chõ, dat op 1 juli 2013 alweer 10 jaar bestaat. Health Centre Chõ heeft als motto het verbeteren van de kwaliteit van leven en werken. Health Centre Chõ biedt hiervoor verschillende manieren: behandelingen, producten, trainingen en coaching. Chõ Coaching richt zich op het verbeteren van het plezier in leren.
Milou van Rooij – de Vries is sinds 12 januari 2013 gecertificeerd Kernvisiecoach. Zij werkt met de Kernvisie methode en leert kinderen om op een andere manier te leren, juist door gebruik te maken van hun talenten en niet door te gaan op datgene wat eerder niet lukte. Vaak ligt de focus op het opnieuw aanbieden van lesstof in de hoop dat het deze keer wel blijft hangen. Dit sluit niet aan bij de leerstijl van het kind, waardoor het resultaat opnieuw niet afdoende zal zijn. De Kernvisie methode maakt gebruik van de capaciteiten van kinderen, waardoor zij wél in staat zijn om te automatiseren. Van alfabet, woordbeelden en spellingsregels via tafels en rekensommen naar het leren van grote stukken tekst middels mindmapping. Milou van Rooij – de Vries leert kinderen de techniek van de Kernvisie methode, zodat zij deze zelfs jaren later nog toe kunnen passen. Het gevolg? De kinderen hanteren een andere leerstrategie en realiseren daarmee grote verbeteringen in hun leerresultaten.
De Kernvisie methode is een kortdurend coachingstraject. Door middel van een intakegesprek wordt er gezamenlijk gekeken of de methodiek de gewenste effectiviteit gaat opleveren. Daarna volgen ongeveer 7 coachingsessies, verdeeld over een periode van 3 à 4 maanden. De Kernvisie methode is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kan contact opgenomen worden met Milou van Rooij – de Vries, via telefoon 020-3654177 of e-mail info@cho-coaching.com. Meer informatie is ook te vinden op de website www.cho-coaching.com of www.kernvisiemethode.nl