Kleine energievretertjes die men vergeet.

Persbericht geplaatst door danweetjehetwel op 26-04-2012
Kleine energievretertjes die men vergeet.

We maken dagelijks gebruik van stroom. Ook zonder er bewust van te zijn. Zo zijn er ook kleine energievretertjes zoals een oplader in het stopcontact. Een ipad oplader die in het stopcontact zit verbruik stroom, ook als er geen ipad aan wordt opgeladen. Er wordt daarom wordt er ook veel gebruik gemaakt van standby killers. Dit is een handige tussenschakelingen die detecteert of er wel of geen stroom wordt gebruikt en de hoeveelheid. Het is dus handig om hier apparaten op aan te sluiten die onnodig stroom vreten zoals een iphone oplader etc.

Een ander alternatief is om bijvoorbeeld de stekker na het opladen er uit te trekken. Dit kan in de besparing oplopen tot een paar tientjes per jaar. Ben je op het moment niet voorzien van stroom of is het niet binnen hand bereik dan kun je gebruik maken van een powerpack. Deze is vooraf al opgeladen geworden en kan dus worden gebruikt als een extra externe accu.

Voor de redactie:

We maken dagelijks gebruik van stroom. Ook zonder er bewust van te zijn. Zo zijn er ook kleine energievretertjes zoals een oplader in het stopcontact

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van danweetjehetwel: