Klimaatbeheersing op basis van gekoeld water

Persbericht geplaatst door stefanvdmeer op 22-04-2013

Gekoelde water toepassingen – de naam zegt het al – zorgen voor klimaatbeheersing op basis van gekoeld water. Deze vorm van klimaatbeheersing komt vooral goed tot zijn recht in (grotere) kantoren.

Het hart van een gekoelde waterinstallatie is de koelmachine. Dit is de koude opwekker, die zorgt voor koeling tot de gewenste temperatuur van het water dat in de installatie wordt rondgepompt. Door middel van een gekoeld waterleidingnet is de koelmachine verbonden met afnemers. Dit kunnen bijvoorbeeld ventilatorconvectoren, koelconvectoren, een warmtewisselaar in een luchtbehandelingskast of een koelplafond zijn. Het gekoelde water stroomt door de afnemers en neemt overtollige warmte uit de lucht op.

Koelmachines zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er koelmachines voor buiten-, binnen- en splitopstelling, in warmtepompuitvoering en met of zonder geïntegreerde hydraulische componenten. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. De modernste technieken zorgen ervoor dat de huidige generatie koelmachines uiterst energiezuinig zijn.

Aircoheat is specialist op het gebied van koelmachinevervanging en heeft al vele projecten gerealiseerd. Wij verzorgen het volledige vervangingstraject. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op: http://www.aircoheat.nl/klimaatbeheersing_met_gekoeld_water

Voor de redactie:

Klimaatbeheersing op basis van gekoeld water + uitleg.