Kom uit het land waar prostitutie en blowen mag

Persbericht geplaatst door Clickr op 13-01-2015
Mr. H. van Asselt (Henk), november 2014, De Ondernemer
'Het land van Sinterklaas en Koninginnedag.' Dit zongen Lange Frans en Baas B bijna 10 jaar geleden. Sindsdien is er aardig wat veranderd in Nederland. Het Sinterklaasfeest verandert door het uiterlijk van de Pieten, Koninginnedag is tegenwoordig Koningsdag en de twee hierboven genoemde rappers hebben een hekel aan elkaar. Maar blowen en bordeelbezoek zijn nog altijd mogelijk in Nederland.
Uitspraken van rechters blijven verbazen, zowel positief als negatief. Een politierechter in Overijssel veroordeelde een man tot een voorwaardelijke taakstraf voor het stelen van Makro-foldertjes uit een brievenbus. Hij had hiervoor al 12 uur vastgezeten bij de politie. Je vraagt je af of deze simpele foldertjes met aanbiedingen een heel strafproces waard zijn.
Gelukkig zijn er ook rechters die verstandige, vooruitstrevende uitspraken doen. Zo legde de rechtbank Noord-Nederland, geen straf op voor het hebben van een wietkwekerij. De rechtbank maakte korte metten met het hypocriete gedogen van de verkoop en het gebruik van hennep, terwijl het telen ervan verboden is. Dit oordeel toont lef en maatschappelijk inzicht. Hopelijk houdt de uitspraak in hoger beroep stand.
Het is wel vreemd. We leven in een land waar op dezelfde dag een man een voorwaardelijke taakstraf krijgt voor het meenemen van waardeloze foldertjes en waar telers geen straf krijgen voor het hebben van een wietkwekerij.
Misschien een idee voor een nieuw lied: ‘Kom uit het land waar wiettelen mag en waar je voor het pikken van een foldertje de cel in moet voor een dag'.