Kookworkshops en sterren chef-koks tijdens evenement Les Neiges Etoilées in Châtel – Franse Alpen

Persbericht geplaatst door Frans Bureau voor Toerisme op 18-11-2011
Kookworkshops en sterren chef-koks tijdens evenement Les Neiges Etoilées in Châtel – Franse Alpen

Châtel staat bekend om haar lokale streekproducten. Mooie producten maken mooie gerechten. Met trots presenteert het dorp deze producten tijdens het culinaire evenement “Les Neiges Etoilées”. Van 25 – 27 januari 2012 zijn de beste chef-koks uit de skioorden van Portes de Soleil aanwezig en nemen het tegen elkaar op tijdens een culinaire wedstrijd.

Workshops
Gedurende het evenement worden ook demonstraties gegeven. Elke dag zijn vijf chef-koks met hun team aanwezig om hun specialiteit aan gasten voor te schotelen. Stéphane Reynaud, een bekende restaurateur en kookboekenschrijver uit Frankrijk, onthult zijn geheime recepten. Ook Mercotte, de bekende kookblogster, laat uitgebreid zien hoe men de beste macarons kan bereiden. Kinderen worden niet vergeten: voor hen zijn er speciale kookworkshops.


Chalets Gourmands
’s avonds wordt het dorp omgetoverd tot een gezellige markt. Hier kan men proeven, genieten en lokale producten inslaan. Vele verlichte houten hutjes zijn gevuld met streekproducten als kazen, wijnen en chocola uit de regio.


Châtel
Chatel is een authentiek dorp, gelegen tegen de Zwitserse grens. Met haar uitgebreide ski-, langlauf en wandelmogelijkheden heeft Châtel veel te bieden. Bovendien is het een “famille plus” dorp en daardoor ideaal voor gezinnen. Châtel ligt midden in het gebied van Portes du Soleil en heeft de skiër maar liefst 650km aaneengesloten skipistes te bieden.


Noot voor de redactie – niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persafdeling van

Atout France

Bianca Koning, persattaché social media of Martine Jongbloed, PR Manager

Tel. 020 53 53 012

@: bianca.koning@franceguide.comof martine.jongbloed@franceguide.com

Gegevens voor publicatie

Frans Bureau voor Toerisme

Tel. 0900-1122332 (€ 0,15/min.)

@:info.nl@franceguide.com
Internetsite:www.franceguide.com/nl