Kruiswoordpuzzels en Zweedse puzzels

Persbericht geplaatst door bosmanict op 04-03-2014

Weet u wel dat puzzelen en dan met name kruiswoordpuzzels en Zweedse puzzels, welke erg op elkaar lijken, erg goed zijn voor de ontspanning? Naast dat het erg goed is om even lekker te ontspannen helpen puzzels om de drie elementen waaruit intelligentie bestaat te ontwikkelen. De creativiteit, het praktisch denken en het analytisch vermogen worden er zeker goed mee bevorderd. Puzzelen zorgt ervoor dat je goed blijft nadenken, puzzelen is dan ook een echte denksport!
Door elke dag ongeveer twintig minuten te puzzelen blijft u op intelligentiegebied echt in topvorm!

Schaken is nog steeds de beste manier om geestelijk in goede conditie te blijven, maar puzzelen komt op een goede tweede plaats.

Met name kruidwoordpuzzels en Zweedse puzzels zijn erg leerzaam en deze puzzels variëren in moeilijkheidsgradaties. Wanneer u net begint met het puzzelen, zijn er eenvoudigere versies te koop in de winkel. Het is ook raadzaam om de moeilijkheidsgraad op te bouwen. Uw kennis en intelligentie zal steeds breder worden, waardoor u op een gegeven moment toe zult zijn om moeilijkere puzzels te maken. Kruiswoordpuzzels zijn nog steeds populair bij vooral oudere mensen, het kan ook een fijne tijdsbesteding zijn wanneer je bijvoorbeeld geen werk hebt. Eenmaal aan de slag met een puzzel kun je soms uren aan de gang gaan om de puzzel maar klaar te krijgen, zonder dat je erg hebt in de tijd. Een Kruiswoordpuzzel is een puzzel met genummerde omschrijvingen. In het diagram moet bij het bijbehorende nummer een antwoord worden ingevuld. De puzzel is op te lossen door in een patroon van vakjes de woorden en letters in te vullen.

Bij een Zweedse puzzel staan in het diagram pijltjes wat aangeeft waar de woorden moeten komen te staan. Koop nu een puzzelboekje in de winkel en u zult ervaren dat u erg veel leert van dit soort puzzels en dit geldt voor JONG EN OUD!! Lekker een kruiswoordpuzzel maken of een Zweedse puzzel.