Laurens van Rooyen en Fabienne de Vries steunen MKI

Persbericht geplaatst door Influx PR op 30-06-2011
Laurens van Rooyen en Fabienne de Vries steunen MKI

Oostvoorne, 30 juni 2011– Onder het motto ‘Preventie door Educatie’ zet het Medical Knowledge Institute zich in om door middel van voorlichtingsprogramma’s en trainingen de leefomstandigheden in zuidelijk Afrika te verbeteren. Pianist en (film)componist Laurens van Rooyen en presentatrice Fabienne de Vries zeggen elk op hun eigen manier hun steun toe aan deze non-profit organisatie. Van Rooyen stelde een van de nummers van zijn nieuwe CD ‘The Romantic Piano’ beschikbaar aan het MKI. ‘Song for Piano’ is nu de herkenningsmelodie van een succesvolle serie educatieve hoorspelen op diverse Zuid-Afrikaanse radiostations. De Vries werd tijdens de CD-presentatie officieel benoemd tot Goodwill Ambassador en zal zich voornamelijk gaan inzetten voor het Your Hygiëne Your Health-project.

Na 45 CD’s is Van Rooyen nog steeds een van de meest actieve Nederlandse musici met wereldwijd vele fans van zijn authentieke composities en pianospel. Van Rooyens lijfspreuk is het befaamde gezegde van William Shakespeare: If music be the food of love, play on!. “Die gedachte motiveerde mij om ‘Song for Piano’ beschikbaar te stellen aan het MKI”, aldus Van Rooyen. “Bovendien heb ik besloten een deel van de opbrengst van mijn nieuwe CD aan hen te doneren.”

Harold Robles, oprichter en president van het MKI: “De hoorspelen, waarvoor Laurens zijn song beschikbaar stelt, worden via verschillende radiostations in Zuid-Afrika uitgezonden. We zijn klein begonnen met een eerste serie, maar de programma’s bleken een groot succes. Het doel is om luisteraars informatie te geven die direct van invloed is op hun gezondheid en welzijn. De boodschap blijkt veel mensen te raken en spoorde aan gezondheidstrainingen te gaan volgen bij de lokale MKI Health Information Centres (HIC’s). Dat leidde tot zoveel aanmeldingen dat bijvoorbeeld een van de trainers zelfs op zaterdag – zijn vrije dag – besloot een workshop te verzorgen. Het is geweldig om te zien dat zulke educatieve programma’s het verschil kunnen maken. Ik ben Laurens erg dankbaar voor zijn toewijding en de prachtige tune die hij aan ons beschikbaar stelde.”

Fabienne de Vries werkte vijftien jaar als TV-presentatrice en geeft nu met haar eigen bedrijf Toute Media presentatietrainingen in het bedrijfsleven.
“Fabienne kent het MKI al langer en enige tijd geleden hoorde zij van ons project ‘Your Hygiëne Your Health’. Dat sprak haar enorm aan”, zegt Harold Robles. “Enthousiast en met volle overtuiging wil Fabienne zich inzetten voor meisjes en jonge vrouwen, want juist voor hen zijn voorlichting en educatie van groot belang."

“Hygiëne en gezondheid zijn van levensbelang”, motiveert Fabienne haar inzet voor het MKI. “Dan gaat het niet alleen om schoon drinkwater en handenwassen, maar ook om het voorkomen van HIV-infecties en, wat bij jonge vrouwen en meisjes nog erg vaak voorkomt, ernstige infecties vanwege hun menstruatie. Dat is schrijnend en alleen roepen helpt niet; educatie biedt de beste preventie!”

Over het Medical Knowledge Institute, ‘Preventie door Educatie'

Het Medical Knowledge Institute (MKI) is een internationale non-profit gezondheidszorgorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is.

Onder het motto ‘Preventie door Educatie' richt het MKI zich vol overtuiging op haar doelstelling de levensomstandigheden van de bevolking in zuidelijk Afrika te verbeteren door gezondheidgerelateerde educatie en informatie te geven aan de lokale bevolking èn hulpverleners. Deze ‘local heroes' brengen die kennis ook weer over op anderen. Hiervoor worden medische experts uit de hele wereld ingezet. De fondsen om dit belangrijke werk te kunnen doen, worden voornamelijk via donaties verkregen. Ook de verkoop van een exclusieve serie sieraden via het door het MKI opgezette project Yoell® draagt bij aan het succes van het MKI. Deze sieraden worden met de hand vervaardigd door HIV-geïnfecteerde vrouwen in Zuid-Afrika. Meer informatie over YOELL®: www.yoell.org.

Het Medical Knowledge Institute is gevestigd in Nederland (Oostvoorne) en Zuid-Afrika (Kaapstad) en in 1999 opgericht door Prof. Dr. Harold E. Robles, oprichter en President Emeritus van het Albert Schweitzer Institute for the Humanities.
Meer informatie over de werkzaamheden, projecten, workshops en events van het MKI: www.infomki.org.

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Jakob Brons/Corrie Lalkens, Stoomwezenstraat 33, 7331 AE Apeldoorn, tel: 055 - 366 30 34, e-mail: mki@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: