Leerkrachten ontwikkelen een eigen woordenschatmethode voor de iPhone en iPad

Persbericht geplaatst door Juf Jannie op 24-08-2011
Leerkrachten ontwikkelen een eigen woordenschatmethode voor de iPhone en iPad

Ik ben een leerkracht in het basisonderwijs. Mijn man en ik hebben samen een woordenschatmethode ontwikkeld voor jonge kinderen. Onze methode bestaat uit verschillende thema's waarin alle woorden aan bod komen. Ieder thema wordt uitgewerkt in een App. "Jannies kinderboerderij" voor de iPad en "Juf Jannie op de kinderboerderij” voor de iPhone is ons eerste thema en daarmee het eerste deel van onze woordenschatmethode. Op het moment bestaat de App uit vier klikplaten waarmee kinderen hun woordenschat kunnen ontwikkelen. Wij zijn nu druk bezig met het tweede gedeelte van onze woordenschatmethode met als thema: "de zee" De App zal dan ook "De zee" heten. Zodra alle thema's zijn ontwikkeld en als Apps zijn uitgebracht bieden we ouders een complete woordenschatmethode waarmee hun kinderen thuis kunnen oefenen. Wat de Apps anders maakt, is het feit dat niet alleen losse woorden worden aangeboden, maar complete zinnen. Daarnaast wordt er vooral nadruk gelegd op de bijbehorende lidwoorden. De App is ontwikkeld volgens de didactiek zoals die ook in het onderwijs aan de kinderen wordt aangeboden. Het sluit dus goed aan bij de manier waarop kinderen op school kennis maken met nieuwe woorden. Kortom: Het is een geweldige applicatie om als educatieve hulpmiddel in te zetten in het thuisaanbod.
Naast de Apps bieden we op onze website begeleidend materiaal aan om ouders een handvat te geven bij het werken aan woordenschat met hun kinderen. Niet ieder kind leert op dezelfde wijze. Ieder kind heeft zijn eigen intelligentie. Dat is de manier waarop het kind het beste leert. Daarom bieden we ouders op onze websites verschillende creatieve manieren aan waarmee ze met hun kinderen aan hun woordenschat kunnen werken. De Apps en de activiteiten samen vormen een optimaal aanbod om de woordenschat van kinderen te ontwikkelen.

Voordat we hieraan begonnen waren we gewoon twee onderwijzers die graag woordenschatonderwijs aan kinderen wilden aanbieden met behulp van Apps. Aangezien er bijna geen Nederlandstalige Apps op de markt waren, zijn we onszelf maar gaan aanleren hoe we Apps moeten maken.

Over Jannies kinderboerderij:
Leer woorden, bijbehorende lidwoorden en zinnen door associatie.
Meer dan 300 zinnen.
De woorden en zinnen worden geplaatst in een omgeving die de kinderen helpt bij het begrijpen en onthouden.
Het is net of uw kind bezig is met een interactief prentenboek waarbij alles in het boek klikbaar en leerzaam is.
Gemaakt door leerkrachten.

Beschikbaar voor iPhone & iPad.