Lente-akkoord breekt ontslagbescherming af

Persbericht geplaatst door ikedwin op 23-05-2012
Lente-akkoord breekt ontslagbescherming af
Lente-akkoord breekt ontslagbescherming af

Ontslagspecialist voorspelt ernstige gevolgen van ‘versoepeling’ ontslagrecht.

Amsterdam, 23 mei 2012,

In het begrotingsakkoord (Lente-akkoord) van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie wordt het ontslagrecht ingrijpend gewijzigd.

Waar nu het UWV of de kantonrechter vóóraf toetst of ontslag mogelijk is, kan in de plannen van de ‘Kunduz-coalitie’ de werkgever zonder voorafgaande toetsing zelfstandig beslissen of hij tot ontslag overgaat.

Indien de werknemer het niet eens is met het ontslag, kan hij de zaak laten beoordelen door de kantonrechter.

Afbreuk ontslagbescherming

Volgens Edwin van Jaarsveld, jurist en directeur van Ontslagspecialist, wordt door het Lente-akkoord de ontslagbescherming rigoureus afgebroken.Veel werknemers zullen namelijk het ontslag niet laten toetsen, simpelweg omdat een gerechtelijke procedure al snel enkele duizenden Euro’s kost. Bovendien: welke werknemer wil graag terug naar de baas die hem ontslagen heeft en hem blijkbaar niet meer wilt?

De kans is dan ook groot dat er veel onterechte ontslagen zullen vallen die niet teruggedraaid worden. Een sociaal onwenselijk resultaat.

Uitholling rechten werknemers

Van Jaarsveld: het soepele ontslag regime zal ook op andere manieren de arbeidsrechtelijke positie van werknemers aantasten. Een werknemer zal na invoering van het nieuwe ontslagrecht minder snel vragen om loonsverhoging of verbetering van de arbeidsomstandigheden.Volgens sommige werkgevers zijn dit soort werknemers namelijk ‘lastig’ en kunnen beter ontslagen worden.

Vooral oudere werknemer de dupe

In het Lente-akkoord wordt ook de ontslagvergoeding beperkt. Deze komt maximaal 6 maand-salarissen te bedragen. Dit bedrag dient te worden besteed aan scholing of het vinden van ander werk.

Van Jaarsveld: dat is een forse aanslag op het inkomen van de werknemer. De ontslagen werknemer valt via de WW terug op 70% van zijn loon er wordt niet meer gecompenseerd. Voor werknemers die geen andere baan vinden kan dit dramatische gevolgen hebben. Mogelijk kan de huur- of hypotheek niet meer worden betaald.

Vooral oudere werknemers zullen moeite hebben met het verkrijgen van een andere baan en de dupe worden. De groep ‘oudere werknemers’ loopt sowieso extra risico. Tot nu waren werkgevers voorzichtig met het ontslaan van oudere werknemers omdat ontslag van die groep werknemers meer kost. Nu deze barrière wegvalt, zullen heel wat werkgevers ‘afscheid’ nemen van de oudere werknemers en deze vervangen door jonge, goedkopere, krachten.

Topmanagers worden niet getroffen

Van Jaarsveld begrijpt de ophef die de laatste jaren is ontstaan over de hoge ontslagvergoedingen in de top van het bedrijfsleven. Maar juist de topmanagers zullen niet of nauwelijks worden getroffen door de maatregelen. Zij zullen bij het aangaan van hun arbeidsovereenkomst een ‘golden parachute’ bedingen; een riante vergoeding uit te keren bij ontslag, al dan niet in de vorm van geld, opties en aandelen.

Geen noodzaak wijzigen ontslagrecht

Volgens van Jaarveld fungeert het huidige ontslagrecht goed. Indien een werknemer slecht functioneert of een werkgever in financieel zwaar weer verkeert, is ontslag meestal binnen 1 a 2 maanden te regelen. Dat een ontslagvergoeding een zware last kan zijn voor sommige werkgevers, kan zo zijn. Maar wijzig dan niet het hele ontslagstelsel, maar versober alleen de ontslagvergoedingen.

Het meest opmerkelijk vindt van Jaarsveld dat het ontslagrecht waar tientallen jaren voor is gestreden, in 1 pennenstreek wordt opgeofferd. Hij is benieuwd wat vakbonden en andere politieke partijen gaan ondernemen. Indien massale demonstraties en stakingen plaatsvinden voor 1 a 2 % meer of minder loon, kan een ‘oorverdovend protest’ bij het afbreken van het ontslagrecht niet uitblijven.

Over Ontslagspecialist:

Ontslagspecialist is expert bij ontslagzaken en ontslagrecht. De juristen en advocaten hebben vele jaren ervaring en kunnen werkgevers en werknemers helpen bij alle soorten ontslagkwesties. Zie ook onze uitgebreide website voor deze onderwerpen.

Ontslagspecialist werkt landelijk. Bel voor informatie of rechtshulp: 0900 – 123 73 24

of mail naar info@ontslagspecialist.nl, of volg ons op twitter via

@ontslaginfo of @ontslagdienst