Lesscher IT neemt alle IT- en AV-activiteiten over van Wellinga

Persbericht geplaatst door Influx PR op 03-07-2012
Lesscher IT neemt alle IT- en AV-activiteiten over van Wellinga

Hengelo, 3 juli 2012 Lesscher ITheeft per 1 juli 2012 alle IT- en AV-activiteiten van Wellinga overgenomen. Met deze overname vergroot Lesscher IT haar marktaandeel in (met name) het MKB in Oost-Nederland. Directe aanleiding voor de overname is de herpositionering van Wellinga waarbij zij zich volledig willen focussen op Printsystemen en Kantoorinrichtingen. De overname betreft zowel klanten als technisch personeel.

Wellinga heeft een duidelijke keuze gemaakt om zich volledig te concentreren op Printsystemen en Kantoorinrichtingen. De IT-activiteiten die de afgelopen jaren onderdeel hebben uitgemaakt van het portfolio kunnen in de nieuwe koers niet meer rekenen op de focus, visie en kennis die zo nodig zijn in de huidige, snel veranderende IT-wereld.

De zoektocht naar een stabiele en betrouwbare partij om de IT-activiteiten aan over te dragen leidde uiteindelijk naar Lesscher IT. De automatiseerder uit Hengelo zag een overname wel zitten, aldus directeur Mark de Hullu: “De IT-afdeling van Wellinga hield zich bezig met het leveren van netwerken, netwerkbeheer en helpdeskondersteuning. Dit sluit prima aan bij de activiteiten van Lesscher IT. Bovendien heeft Lesscher IT veel klanten in hetzelfde segment. Door deze overname kunnen wij de klanten van Wellinga IT-continuïteit bieden én een nog breder portfolio van diensten aanbieden. Denk daarbij aan allerlei cloudoplossingen en datacenter-services. Voor alle betrokken partijen is dit dus een goede stap.”

Voor de redactie:

Over Lesscher IT
Lesscher IT is een automatiseerder met meer dan 20 jaar ervaring. Lesscher ontwerpt, bouwt én beheert complete IT-omgevingen voor de zakelijke markt, de zorg en de publieke sector. Pasklare oplossingen waar het kan en maatwerk waar het nodig is. Lesscher IT is gespecialiseerd in managed services, virtualisatie en consolidatie, storage, security, datacenter-services en levert bovendien allerlei connectivity-oplossingen. Het bedrijf is actief in Oost-Nederland maar mag ook aansprekende bedrijven buiten deze regio tot haar klanten rekenen. Lesscher IT maakt onderdeel uit van de Odin Groep: met meer dan 250 werknemers de grootste IT-werkgever van Oost-Nederland.

Over Wellinga
Wellinga Werken en Wonen is al ruim 50 jaar een betrouwbare partner als het gaat om het aanbieden van werk- en woongemak. Als specialist verleent Wellinga Werken en Wonen diensten en levert zij producten op het gebied van kantoormeubelen, projectmeubilair, kantoorartikelen, IT-netwerken, printers, multifunctionals, koffiemachines, tuinmeubelen en huis- en kantoordecoratie. Wellinga Werken en Wonen opereert vanuit haar vestigingen in Enschede en Ahaus (Duitsland) en heeft haar klanten in het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast is zij partner van diverse overheids- en zorginstellingen in heel Nederland.

Voor redactionele informatie:
Lesscher IT, Martijn Nijhuis, tel: 074 – 240 46 46, e-mail: m.nijhuis@odin-groep.nl.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: