Letselschade blijft doolhof

Persbericht geplaatst door LetselschadeT op 20-09-2012

De Letselschade Test heeft tot nu toe al vele honderden letselslachtoffers geholpen bij het maken van een bruikbare inschatting van hun kansen en mogelijkheden om van de aansprakelijke partijen een passende letselschadevergoeding te verkrijgen. In deze lacune werd eerder nog niet adequaat voorzien. Letselslachtoffers hadden meestal geen idee waar zij recht op hadden en welke schadeposten naast het smartengeld zoal voor vergoeding in aanmerking komen.

Veel letselslachtoffers waren bovendien huiverig om daarvoor bij een advocatenkantoor of letselschadebureau advies in te winnen, omdat zij bang waren om daarvoor een (hoge) rekening gepresenteerd te krijgen.

Juist om deze drempel voor letselslachtoffers weg te nemen werd de Letselschade Test in het leven geroepen, waardoor letselslachtoffers de mogelijkheid krijgen om kosteloos en geheel vrijblijvend advies in te winnen en, indien gewenst, ook deskundige juridische ondersteuning aan te vragen, onder andere met een online test. Met deze online test kunnen letselslachtoffers binnen één minuut zelf zien hoe groot hun kans is op het verkrijgen van een passende letselschadevergoeding en aan welk bedrag zij daarbij grofweg moeten denken.

Uit de statistieken van de Letselschade Test blijkt dat de meeste letselschadezaken ontstaan door verkeersongevallen (43%). Opvallend is overigens het toenemend aantal letselschadezaken na medische fouten. Het afgelopen half jaar heeft 28% van de letselschadeslachtoffers te maken gehad met een medische fout. In de daaraan voorafgaande zes maanden lag het aantal nog onder de 20%!

deel deze pagina: